Bilindiği gibi; Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatih Özbaş, “Engelliler Derneği Çine Şubesinin Aydın Valiliği"nce yasalara aykırı kapatıldığı” gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını beyan etmişti.

Özbaş"ın asılsız ve gerçekleri yansıtmayan açıklamaları nedeniyle Aydın Valiliği olarak bir açıklama yapmayı uygun gördüklerini belirten Vali Coş, “4721 sayılı Türk Medeni Kanunun derneklerle ilgili 87, 88, 89 ve 95. maddelerinde derneklerin nasıl sona ereceğini düzenlenmiştir.

Bu Kanun hükümlerine göre Dernek veya Dernek Şubelerinin kapatılması; ya ilgili Sulh Hakiminin derneğin kendiliğinden sona erdiğinin tespiti, ya kendi Dernek Genel Kurul Kararları yada Mahkemeler tarafından yapılabilmektedir. Dolayısıyla Aydın Valiliği olarak dernek kapatma gibi bir yetkimiz olmadığından ve doğal olarak böyle bir işlem yapılmadığından ilgili dernek başkanının bu gibi ithamları asılsız ve gerçeğe aykırıdır” dedi.

Engelliler Derneği Çine Şubesi"nin fesih edilmesi süreci hakkında da bilgiler veren Vali Coş, “Aydın Valiliği tarafından kapatıldığı iddia edilen Çine Engelliler Derneği Şubesinin 17 Kasım 2007 tarihli olağanüstü genel kurulunda 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu"nun 88.maddesi uyarınca alınan kararla fesih edildiği ve dernekler mevzuatı gereği derneğin son yönetim kurulu tarafından tasfiye işlemleri yapıldığı ve Çine Kaymakamlığı"na derneğin fesih edildiği ve tasfiye işlemlerinin yapıldığına dair bildirimde bulunulduğu dernek dosyası üzerinde yapılan incelemede anlaşılmıştır” diye konuştu./iha