Bayburt Valiliği’nden Aydın Valiliği’ne atanan Ekrem Al ise “Emeğimiz gücümüz ve tecrübemiz ile Aydın’a en iyi şekilde hizmet etmeye hazırız” dedi.
Kararnamenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmasının ardından her iki valinin de telefonları susmazken Adana’ya atanan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve Aydın’a atanan Bayburt Valisi Kerem Al, “Aziz vatanın her köşesinde, aziz milletimize hizmet etmekten onur duyarız” diye konuştular. 
29 Haziran 2009 günü Aydın’da göreve başlayan Vali Hüseyin Avni Coş döneminde ilin pek çok sorunu çözüme kavuşurken, devam eden en önemli projelerden Çine ve İkizdere Barajları tamamlanmıştı. 
Vatanın her yerinin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Vali Hüseyin Avni Coş, 
“Aydın ve Aydınlıları çok sevmiştik. Aydın’a hizmet etmenin onurunu her zaman yaşayacağım. Aydına hizmet etme gibi güzel ve onurlu bir görevi sürdürürken bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kısa da olsa görev sürem içerisinde güzel hizmetler yapıldı. Hükümetimizden vekillerimize, il genel meclisi üyelerimizden muhtarlarımıza ve Aydın’da taş üstüne taş konulmasında gayret gösteren herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Hizmetleri ben değil biz yaptık. Adana’da da en iyi şekilde imkanlar nispetinde işimizi yapmaya çalışacağız” dedi. 
Kararname açıklandıktan bu yana sürekli tebrik telefonları alan Aydın’ın yeni Valisi Ekrem Al ise Aydın’a nadide bir şehir olduğunu belirterek hizmet etmeye geleceğini söyledi. Vali Kerem Al, “Aydın’a hizmet vermek benim için onur olacaktır. Gücümüz yettiğince hizmet etme azmindeyim. Bayburt’ta büyük hedeflere ve hizmetlere kilitlenip o doğrultuda çalışmalar yaptım. Giden arkadaşımız da değerli bir bürokrattı. Onun başlattığı hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğiz. Bu bir nöbet değişimidir. İnşallah Aydın’da birlikte güzel günler ve hizmetler yaşayacağız. 30 yıllık tecrübem emeğim ve vargücümle hizmet edeceğim” diye konuştu. 


VALİ EKREM AL KİMDİR
1956 yılında Muş’ta Doğan Kerem Al, 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun olup aynı yıl Devlet Planlama Teşkilatında sözleşmeli personel olarak göreve başladı. Sırasıyla; Ankara Valiliği kaymakam adayı, Kırşehir Valiliği kaymakam adayı, Sivas Gürün Kaymakamı, Siirt Baykan Kaymakamı, Manisa Ahmetli Kaymakamı, Mülkiye Müfettişi, Mülkiye Başmüfettişi, Teftiş Kurulu Başkan Vekilliği ve son olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürütürken Bakanlar Kurulu’nun 19 Kasım 2007 tarih ve 2007/12859 sayılı kararnamesi ile Bayburt Valiliği görevine atandı. O tarihten bu yana Bayburt Valiliği görevini yürüten Kerem Al Aydın Valiliği’ne atandı.