Aydın Valisi Mustafa Malay, Nazilli'de bulunan banka şubelerinin sponsorluğunda gerçekleşen haftalık değerlendirme toplantısında incir üretimine dikkat çekti.
Vali Malay, Kaymakam Caner Yıldız ve Belediye Başkanı Aytekin Kaplan"ın başkanlıklarında ve ilçede bulunan tüm daire müdürlerinin katılımı ile her Çarşamba günü Sümer Parkta yapılan açık hava toplantısına katıldı.
Toplantıda incir üretiminin önemli açıklamalarda bulunan Vali Malay, tanıtımla birlikte en önemli olayın incirin kurutulma aşamasında aflotoksinsiz olmasının sağlanması olduğunu dikkati çekti. Vali Malay, Bozdoğan gezisi öncesi Nazilli"de katıldığı ve bu hafta ev sahipliği yapan Denizbank Nazilli Şubesinin verdiği kahvaltılı açık hava toplantısında Türkiye'de en çok Aydın bölgesinde ve özellikle de Nazilli, Kuyucak, Buharkent ve Sultanhisar'da bol miktarda yetiştirilen incirin kıymetinin bilinmesini istedi.
İncir üretiminin Aydın için vazgeçilmez olduğuna işaret eden Malay, şöyle konuştu; “İncirimizin kurutulmasını modern usullerle yapmalıyız. Çünkü incirimiz aflotoksinsiz olmalıdır. Gittiği dünya ülkelerinden gümrük kapılarından ilaç kalıntısı nedeni ile geri dönmemelidir. Buna çok dikkat etmeliyiz. O zaman hem incir üreticilerimiz hem de incir işi ile uğraşan işletmelerimiz ve yurt dışına incir gönderen kuruluşlarımız kazanacaktır. Sonuçta kazanan Türkiye ve Aydın'ımız, incir üreticilerimiz olacaktır”
Toplantının bu haftaki sponsoru olan Denizbank Nazilli Şubesi Müdürü Mesut Saraç da, açık hava toplantılarına Ramazan ayı ve Ramazan Bayramından sonra devam edileceği belirterek “Her hafta düzenlenen ve banka müdürlerimizin sırayla ev sahipliği yaptığı bu toplantılarda birçok şeyi paylaşarak değerlendirme ve proje üretme imkanı buluyoruz. Ayrıca kaynaşma adına da önemli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.