Kütahya'da hafta başından bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan sürücünün otomobilini beraberindeki idareciler ve basın mensuplarıyla iterek kurtaran Vali Kenan Çiftçi, aracı zincirle cipine bağlayarak yolun açık bölümüne kadar çekti.

Vali Çiftçi, 245 köy yolunun ulaşıma kapanmasının ardından yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya ve İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş ile merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Büyüksaka köyü yoluna gitti.

Burada yetkililerden bilgi alarak çalışanlara kumanya dağıtan Çiftçi, kar yağışı ve tipinin etkisini yitirmesi halinde kapalı köy yollarının iki günde açılmasının planlandığını söyledi.

VALİ BÖYLE KURTARDI

Daha sonra il merkezine doğru yola çıkan Çiftçi ve beraberindekiler, Tuna Karabayram'ın 43 RH 175 plakalı otomobilinde mahsur kaldığını fark ederek araçlardan indi.

Çiftçi ile beraberindeki idareciler ve basın mensupları, yolda yaklaşık bir saat mahsur kalan Karabayram'ın otomobilini iterek kurtardı. Çiftçi, kendisinin kullandığı cipe zincirle bağlanan otomobili yaklaşık 5 kilometre çekerek, ulaşıma açık olan Kütahya-Afyonkarahisar karayoluna kadar getirdi.

Karabayram, ümitlerinin tükendiği anda yardımına koşan Vali Çiftçi ve beraberindekilere teşekkür etti.