Edinilen bilgiye göre kimliği belirsiz kişi veya kişiler, Şevkiye Mahallesi Şevkipaşa Sokak'ta yalnız yaşadığı öğrenilen Ferda Karahaliloğlu'nun (84) kapısını çaldı. "Kim o?" diye seslenen Karahaliloğlu, "Ben camcıyım" diyen kişiye kapıyı açtı. Şahıs, kapıyı açar açmaz Ferda Karahaliloğlu'nu iterek yere yatırıp kapıyı kapattı. Şahıs, yaşlı kadının boğazına bıçak dayayarak maaş kartını istedi. Yaşlı kadın maaş kartını ve şifresini verdikten sonra bağırmaya başladı. O sırada 20 yaşlarında olduğu öğrenilen

zanlı, bıçağı önce yaşlı kadının boğazına, sonra da karnına sapladı. Zanlı olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı. Sürünerek dışarı çıkan yaşlı kadın, bağırarak yardım istedi. Komşuların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıyı ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Bu arada olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Komşulardan Fatma Adem, 2 gün önce de Karahaliloğlu'nun evine hırsız girdiğini, yaşlı kadının bağırması üzerine kaçtığını söyledi.

Olayın duyulmasının ardından Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ile Kozan İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu ve İlçe Sağlık Gurup Başkanı Hüsam Efe hastaneye gelerek ameliyat edilen Sevda Karahaliloğlu'nun durumu hakkında bilgi aldı. Aksaray Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu'nun annesi olduğu öğrenilen Ferda Karahaliloğlu'nun durumu hakkında Kozan Devlet Hastanesi acil doktorları telefonla bilgi aktardı.

Kaçan zanlının yakalanması için ilçede geniş çaplı arama çalışması başlatılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.