Erdoğan, “Kendim imam hatip mezunuyum ama asla valilik için böyle bir arayışın içerisinde olmadım. Velev ki imam hatip kökenli olsun. Valilik yapma ehliyet ve liyakatine sahipse bu seni niye rahatsız ediyor?” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Valilerin çoğunun imam hatip kökenli olduğu” yönündeki açıklamaya sert tepki göstererek, “Kendim imam hatip mezunuyum ama, asla böyle bir arayışın içerisinde olmadım. Velev ki imam hatip kökenli olsun. Valilik yapma ehliyet ve liyakatine sahipse bu seni niye rahatsız ediyor?” dedi.
Partisinin Kütahya mitinginde konuşan Erdoğan, “Yalan yanlış haber yapan medyayı sakın evinize sokmayın. Doğru, dürüst yapan gazeteleri evinize alın” diye konuştu. Erdoğan, şunları kaydetti:
“Dün akşam bir televizyon kanalında, çok enteresan, insanda biraz edep adap olur. Yine o yandaş medyadan bir tanesi; "Türkiye"nin şu andaki valililerinin çoğu imam hatip kökenli" diyor. Yahu, yalan olur da böylesi olmaz. Bak, eğer dürüstsen, bu ifadeler seni mi bağlar, patronunu mu bağlar, bilemem.”

Mahalle baskısı
Erdoğan, şöyle devam etti: “Bakınız bu noktada ben kendim imam hatip mezunuyum ama, asla böyle bir arayışın içerisinde olmadım. Ehliyet ve liyakatten hareketle bizler atamalarımızı yaparız. Velev ki imam hatip kökenli olsun. Gidip siyasalı bitiriyorsa, hukuk bitiyorsa, valilik yapma ehliyet ve liyakatine sahipse bu seni niye rahatsız ediyor? Neden? Onlar bu ülkenin çocukları, evladı değil mi? Asıl bunlar mahalle baskısı oluşturma gayreti içerisine girenler. Yıllarca sindirme politikaları yaptılar.”

Ekonomi tahsili aldık
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte, biz imam hatip bitirdik. Liseye üniversitelere almadılar. Gittik, dışardan lise bitirdik. Liseyi bitirdikten sonra gittik, ekonomi tahsili aldık. Bize, bunlar ne hendekler atlattılar. Aynı anlayış hâlâ devam ediyor ama, bunlar tutmayacak."
Talimatı verdim müsteşarıma. Bunun da açıklamasını yaptıracağım. Kaç tanesi imam hatip kökenli, bunu halkım bilsin.”

Kimi örtmüşler?
TGRT Haber"de önceki akşam soruları yanıtlayan Erdoğan, “AKP"nin Türkiye"yi başka bir noktaya taşıyacağı, laikliğin tehlikeye gireceği” yönüdeki görüşlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Laikliği anlamakta zorlananların bu tür yakıştırmaları olabilir. Buna aldananlar yok mu? Aldananlar da var. Adam diyor ki "Rakımı içemeyecek miyim? Biramı içemeyecek miyim? Şu kafeteryaya gidemeyecek miyim?
Eşimi örtecekler mi?" Hangi hanımefendiyi örtmüşler? Hangi yasal düzene uygun olan herhangi bir meyhane, işletme şu, bu kapatılmış? Bakıyorsun ki yasalara uygun olmayan bir yeri belediye kapatıyor. Hemen feryat.”

MİLLİYET