Aydın Valisi Mustafa Malay; Didim"e bağlı Altınkum Beldesi"nde Aydın İl Özel İdaresi kaynakları ile ilçede faaliyet gösteren 3 ayrı eczane sahibinin maddi yardımlarıyla yapımı tamamlanan Altınkum Sağlık Ocağı"nda incelemelerde bulundu. Vali Malay"a incelemeleri sırasında Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Selahattin Varan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı ve Didim Sağlık Grup Başkanı Erdal Ayaz ile sağlık ocağı personeli eşlik etti.
Sağlık Ocağı ile ilgili bilgiler veren İlçe Kaymakam Ali Katırcı, “Yeni yapılan sağlık ocağı ile Didim"de yaşayanlara kaliteli bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Yeni yapılan binamızda her türlü donanıma sahip olup 11 personeli ile Didimlilere iyi kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz. İl Özel İdare Kaynakları ile 5 ay gibi kısa bir zamanda binamızı tamamladık. 450 metrekare alana inşa edilen sağlık ocağımız 355 bin YTL"ye mal oldu. Binamızın kontrol ve denetimi Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünce yapıldı. Başta Valimiz Mustafa Malay olmak üzere binamızın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Bir turizm beldesi olarak Didim"de sağlık sektörü faaliyetlerine önem verilmesi gerektiğine işaret eden Vali Malay ise “Turizm denince akla deniz kum güneş geliyor ama bu yeterli değil.. Turistler özellikle yabancı turistler her şeyden önce gittikleri bölgede rahatsızlandıkları zaman oraya en yakın bir sağlık ocağı sağlık kuruluşu hastane var mı yok mu buna çok dikkat ederler. Bunu araştırmadan da turlar yapmıyorlar bu bakımdan turizmde gelişmesi yönünden böyle modern böyle güzel sağlık ocağı ve hastanelere ihtiyaç var. Gördüğünüz gibi her şeyiyle çok bir sağlık ocağı yapılmış. Burada personel iyi bir ortamda çalışacak hasta geldiği zaman huzur içerisinde düzgün bir moralle tedavi olmuş olarak buradan ayrılacak. Bu hem insan sağlığına yapacağı hizmet bakımından hem de turizme yapacağı hizmet bakımından çok büyük önem arz etmektedir emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz” diye konuştu.