Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'in paltosu kızak gezisi sırasında atların kılları ile doldu. Bunu gören korumalar, kızakçıların verdiği fırça ile Tekmen'in paltosunu temizledi.

Ardahan'ın Çıldır İlçesi'ndeki 124 kilometrekarelik yüzeyi bölgede etkili olan Sibirya soğuklarından donan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak yarışları yapıldı, buz hokey maçı oynandı. Vali Mustafa Tekmen ve sporcular, göl üzerinde atlı kızakla gezinti yaptı. Göl üzerindeki etkinlikte, Damal bebeği ile 'bulgur pilavlı kaz' gibi yöresel yemekler de tanıtıldı.

TRT'DE CANLI İZLEDİ

Çıldır'ın yöresel ürünlerinin ve yemeklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen etkinlik, Çıldır Gölü'nün yarım metre kalınlığındaki buz tabakasının üzerinde gerçekleştirildi. Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Samit Tokmak, Çıldır Kaymakamı Cevat Çelik, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün'ün hazır bulunduğu etkinliği, TRT de canlı olarak yayınladı.

Göl üzerinde kurulan stantlarda yöreye özgü Damal bebeklerinin tanıtımı yapıldı. Çıldır Gölü çevresindeki köylerdeki kadınların yaptıkları yöresel yemekler, masalar üzerinde sergilendi. Etkinliğe katılanlar bulgurlu kaz pilavı gibi yöresel lezzetleri tattı. Valilik tarafından iki atlı kızak sahibine iki kızak hediye edilirken, kızakçılar arasında göl üzerinde yapılan yarış nefesleri kesti.

Çıldır Gölü üzerinde Erzurum'dan giden Buz Hokeyi ve Short-Track takımları gösteri maçı yaptı. Buz hokeyi ve buz pateni gösterilerinin ilgi ile izlendiği etkinlikte daha sonra Vali Tekmen ile beraberindekiler Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklarla gezintiye çıktı.

Vali Mustafa Tekmen'in kullandığı atlı kızağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Samit Tokmak da bindi. Vali Mustafa Tekmen etkinlikle ilgili olarak, "Çıldır Gölü başta olmak üzere serhat şehri Ardahan'ımızı tanıtmak ve kış turizm konusunda hak ettiği yere getirmek üzere, böyle bir etkinlik yaptık. Bunu yaparken, atlı kızak gösterisi buzla kaplı göl üzerinde, buz hokeyi ve buz pateni gösterisi düzenledik. Bunların hepsi doğal buz üzerinde gerçekleşti. Söz konusu tanıtım iki yıl önce de festival şeklinde yapılmıştı" diye konuştu.