Aydın’ın kabuğunun kırılması gerektiği dikkat çekilen toplantıda birlik ve beraberlik ile Aydın’ın önceliklerinin hayata geçirilmesi konuşuldu. 
Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak il genelinde yayın yapan yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri, imtiyaz sahipleri, internet sitelerinin yetkilileri ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileriyle Anemon Otel’de bir araya geldi. Hafta sonu Aydın’a gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın gelişiyle ilgili planlanan toplantı, Erdağan’ın gelişinin iptal edilmesi üzerine ilin sorunları ve istihdam konusu başlığı altında gerçekleştirildi.
‘DEĞİŞİMİ HERKES İSTİYOR’
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın’da herkesin beklediği ve istediği bir değişim olduğundan söz ederek bu değişimin gerçekleşmesi için atılması gereken adımları anlattı. Öncelikle değişimin gerçekleşmesi ve bu değişimin topluma yansıması için toplum erklerinin tamamının bunu istemesi gerektiğini dikkat çeken Vali Koçak, “Aydınlıların tamamı ve sivil toplum örgütleri Aydın’ın kabuğuna sığmadığını ve bu kabuğun kırılması gerektiğini düşünüyor. Fakat bu değişimin iyi bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Değişim iyi yönetilmediği takdirde mevcut yapıda da bozulmalar olabilir” diye konuştu.
‘YATIRIMCI BÜROKRASİYLE ÇOK UĞRAŞIYOR’
İstihdam ve yeni iş sahaları konusuna da değinen Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın’ın Türkiye’deki diğer şehirlere göre çok avantajlı olduğunu kaydetti. Aydın’da iş dünyasının en önemli sorunlarının başında bürokrasi geldiğini dile getiren Vali Koçak, “Aydın-Muğla ve Denizli’de yapılan bir araştırmada bu bölgedeki yatırımcılarımızın diğer bölgelere göre iki kat daha fazla bürokrasi ile uğraştığı tespit edilmiş. Yine iş dünyasının zamanının yüzde 70’ni bürokrasiye ayırdığı tespit edilmiş. Bu sorunun önüne geçmek ve istihdam oluşturacak yeni yatırımlara kolaylık sağlamak için ‘Tek Durak Ofis’ projesi üzerinde çalışıyoruz” diyerek bürokrasiyi ortadan kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti.
BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR
Vali Ömer Faruk Koçak açıklamalarının ardından Aydın’ın sorunlarını ve önceliklerini toplantıya katılan gazetecilere sordu. Yapılan görüşme ve konuşmalarda Aydın’ın en büyük ihtiyacının öncelikle birlik ve beraberlik olduğu bir çok konuda ortak paydada buluşulması gerektiği dile getirildi.