Örentaht İlköğretim Okulu"nun açılış törenine Vali Malay ile birlikte Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kubay, daire müdürleri, köy halkı ve öğrenciler katıldı,
Törende konuşan Vali Malay, güzel bir ilim ve irfan yuvasının açılmasından ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Ülkemizin gelişmesi geleceği eğitime bağlıdır. Türkiye'de geçmişte köylerimizde okullar yoktu. Ama şimdi Devletimiz, İl Özel İdaremiz ve hayırseverlerin katkılarıyla okullar ayağımıza geldi. Tabi eğitimde bazı yanlışlıklar yapıldı. Her köye tek derslikli okul yapıldı ve bir öğretmen verildi. Öğretmen sıkıntı içerisinde okullarımızda çalışamaz hale geldiler, fakat şimdi alınan kararlarla merkezi yerlerde okullarımız yapılıyor” dedi.
Eğitimin temelini ilköğretimin oluşturduğuna işaret eden Vali Malay, “Bu okulla sadece Örentaht köyü çocukları değil, çevre köylerimizdeki çocuklarımızda geliyorlar. Biraz önce öğretmenlerimizle konuştum. Hem okulumuz güzel hem de köyümüz güzel. Hepsinin moralleri yüksek, burada görev yapmaktan da büyük bir sevinç ve mutluluk duyuyorlar. Öğretmenlerimizin moralleri yüksek olduğu için elbetteki bu eğitime de yansıyarak iyi öğrenciler yetiştireceklerdir. Çocuklarımızın gözleri parıldıyor çünkü çok muhteşem bir okulda eğitim ve öğretimlerini görecekler, önce okullarımız sobalıydı odun götürürdünüz soba götürürdünüz çocuklar üşürlerdi, bugün modern bir okul, kaloriferli okulumuz eğitim hizmetine girmiş bulunmaktadır” diye konuştu.
Aydın"da İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi üyelerinin çalışmalarıyla eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizen Vali Malay, şöyle konuştu: “Eğitim ve sağlıkta büyük mesafeler kat ettik. Çok şükür okulsuz, susuz, yolsuz köylerimiz kalmadı. En huzurlu yaşam köydeki yaşamdır. Herkese böyle güzel bir köyde yaşamak nasip olmaz. Ama anlıyorum ve görüyorum ki sizlerde köyünüzün kıymetini çok iyi biliyorsunuz. Ben bu güzel ilim ve irfan yuvasının başta Örentaht ve çevre köylerine, Bozdoğan ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmesini diliyorum”
Konuşmaların ardından Örentaht İlköğretim Okulu"nun açılışı eski bakan Atilla Koç"un eşi Şadiye Koç, öğrenciler ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. 195 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü okulun, gelecek yıl 230 öğrenci kapasitesine ulaşacağı belirtildi. Örentaht köyü dışında Yeşilçam, Hışımlar, Güre, Örmepınar ve civar mahallelerin öğrencilerinin bu okulda taşımalı eğitim sistemiyle eğitimlerini sürdürecekleri kaydedildi.