Vali Ömer Faruk Koçak’ın sabah erken saatlerde başlayan esnaf ziyaretleri öğlen saatlerine kadar devam etti. Çine’de ki esnafları tek tek ziyaret ederek tokalaşan Vali Koçak, esnafların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Vali Koçak’a Çineli esnaflar sevgi gösterisinde bulundu. Bol çay ve kahve ikramında bulunan esnaflar, “İlk defa tek başına halkın arasında yürüyen bir Vali gördük” diyerek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Bazı vatandaşların motosikletlerin egsozlarının açık olmasının ve araçlarda yüksek sesle müzik çalınmasının çok büyük gürültü kirliliğine neden olduğunu bildirmesi üzerine Vali Koçak, hemen talimat vererek bu tip araçların ve motosikletlerin derhal ikaz edilmesi ve tekrarı halinde yasal işlemlerin yapılması talimatını verdi. O dakika itibariyle önlem alındı ve vatandaş memnuniyetini Vali Koçak’a bildirdiler.

Zirai ürünler satan esnafların pamuk ve mısır ile ilgili sorunları dile getirmesi üzerine Vali Koçak, Toprak Mahsuller Ofisi Müdürü ve İlçe Tarım Müdürlerini arayarak konu hakkında bilgi aldı ve sorunun derhal çözülmesi talimatını verdi. Ayrıca vatandaşların müdürlüğe ulaşabilmesi için bir telefon numarasının aktif hale getirilmesini istedi. O an itibarıyla sorunlarının derhal çözüme kavuşturulmuş olması esnafları memnun etti.

Bazı esnafların Çine’de göç olayının çok olduğunu, en çok göç veren ilçeler arasında yer aldıklarını ve bunun çözümünü istemeleri üzerine Vali Koçak, Çine’den göçün boyutunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini, bu konunun çözümü için öncelikle göçlerin nedenlerinin doğru olarak tespit edilip, ondan sonra çözümün daha sağlıklı olacağını, bu konu hakkında gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Koçak, “Esnafımızı ziyaret ederek, sıkıntılarını ve beklentilerini bizzat kendilerinden dinliyoruz. Esnaflarımızın dile getirdikleri sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hayli yararlı olan bu tür esnaf ziyaretlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Esnaf ziyaretlerinin ardından kaymakamlık binasına geçen Vali Koçak, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve kurum müdürleriyle toplantı gerçekleştirdi.

20160921aw853342_01.jpg20160921aw853342_02.jpg20160921aw853342_03.jpg