Hafta sonunu kız çocuklarına ayıran Vali Kerem Al ve eşi Beyhan Al, Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde barınan kız çocuklarını Vali Konağı’nda konuk etti. Vali Al ve Beyhan Al, çocuklarla yakından ilgilendi. Miniklere vali konağının bahçesini bizzat kendileri gezdiren Al çifti, konuklarına çeşitli yiyecek ve içecekler ikram etti. Konakta gönüllerince eğlenen kız çocukları Vali Kerem Al’la masa tenisi oynadı.
Çocuklarla yaş grubu, öğrenim durumları, sosyal aktiviteleri, evde geçirdikleri zamanlarda neler yaptıkları ile ilgili sohbet eden Vali Kerem Al, çocukların aile ortamını tanıyarak gelecekte topluma faydalı, ahlaklı, iyi bir insan olarak yetiştirilmesinin önemine değinerek, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı olarak Aydın merkezde 10, Nazilli ilçesinde 5 adet olmak üzere ilimiz genelinde 15 adet çocuk evi bulunuyor. Her evde çocuk sayısı 5 ile 8 arasında değişmekte olup; çocuklarımız bakıcı anne refakatinde aile ortamında yaşamlarını sürdürüyor. Çocuk Evleri modelinde, çocuklar toplumun değerleriyle yetiştirilerek, komşuluk ilişkileri, aidiyet duygusu, toplum içerisinde halkla beraber yaşamayı öğreniyorlar” dedi.
Çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Al ve Beyhan Al, komşuluk ilişkilerini iyi kavramaları gerektiğini belirterek, bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirtti. 

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg