AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Bayburt Valiğinden Aydın Valiliğine atanan Vali Kerem Al ilk mesaisine bugün başladı.

Aydın Valiliği önündeki karşılama töreninde daire müdürleri, STK başkanları ve valililik çalışanları hazır bulundu.

Aydın Valisi Kerem Al, "Bayburt güzel bir yerdi, aynı güzellikleru burada da yaşamak istiyoruz. İnanıyorum ki güzel günler yaşayacağız. Her şeyden önce birbirimizi anlamaya çalışacağız. Toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyacımız var. Bir hastalığımız var genel olarak. Konuşmak yerine tenkit ediyoruz. Önyargısız, birbirini kucaklayan bir ekip oluşmasını istiyorum. Tecrübemiz, gücümüz, enerjimiz oranında çalışacağız. Öncelikle huzur kenti olmak için, daha huzurlu olmak için çalışacağız. Aydın'a daha fazla güzellik katma ihtiyacımız olacak. Genel tespitlerimiz olacak. Daha önce Teftiş Kurulu Başkanlığı yaptığım için yöreyi biliyorum. Aydın hem turizm hem tarım şehri. Bu konularda tespitlerimiz var. Turizmde Kuşadasını biliyorum. Çarpık yapılaşma, görüntü kirliliği temel sorunları içinde. Tarımla ilgili de son derece bereketli toprakları var. Menderes havzasında atık taşıma nehrine ihtiyaç var. Biyolojik arıtma tesislerine ağırlık verilecek.
 
Aydın'ın sorunlarını beraber çözeceğiz. El birliğiyle, ortak akılla çözüm bulacağız. Hepinizin çözüm önerilerine ihtiyacımız olacak. Aydın belli bir meyil kazanmış şehir. Bunun üzerine ne katabiliriz onu düşüneceğiz" dedi.
 
Vali Al, "Yanıbaşımızda Denizli var. Ama müteşebbislik eksiği var Aydın'da. Bayburt küçük bir yerdi. Aydın cennet gibi bir yer. Ama Bayburtlular yanlış anlamasın" diye konuştu.
 
Aydın Valisi H. Avni Coş ile ilgili bir soruya da yanıt veren Vali Kerem Al, "Giden vali son derece kıymetli bir vali. Benim de değer verdiğim bir arkadaşım. Bir takım şansızlıklar yaşamış olabilir. Biz azaltmaya çalışacağız. Eforumuzu, gücümüzü lüzumlu işlere harcayacağız. Herkesin desteğine ihtiyacımız var" dedi.
 
Vali Al'ın basına dağıtılan basın bildirisinde de şu ifadeler yer aldı
 
"Aydın tarih boyunca iddiası olan bir il, böyle kadim bir ile atanmaktan ve hizmet imkanı bulmaktan son derece mutluyum. Tarımsal üretim gücü, hammadde zenginliği, jeotermal ve diğer kaynakları ile pek çok potansiyeli bünyesinde bulunduran bir il. Bize düşen ilin mevcut iddiasını, sürdürülebilir bir planlama anlayışıyla daha fazla geliştirmektir. İlde stratejik akıl ortaklığı geliştirme gayreti içerisinde olacağız. Toplumun tüm kesitlerinin desteğini takip edeceğiz. Kahramanlar çağında yaşamıyoruz. Elimide sihirli değnekler yok. Çağımız, dünyadaki gelişmeleri takip eden ve bu gelişmelere adapte olabilen anlayışların egemen olduğı bir çağdır. Dolayısıyla ilimizdeki tüm paydaşlar arasında işbirliğini destekleyeceğiz ve gelişticeğiz. İlin geleceğin hep birlikte planlayacağız ve gerekli o adımları birlikte atacağız. Tarım, turizm ve sanay sektrlerinde uzmanlaşmayı, iş birliğini ve kapasiteyi geliştirmeye çalışacağız. Girişimci kültürün geliştirildiği ve başarının, bölgenin berekeri ile çeşitlendirildiği dinamik bir il oluşturmak iddiamız olacaktır. Yatırım iklimi oluşturma gayretnde olan Aydın'ın çekiciliğni arttırarak, rekabet gücünü geliştirmeye çalışacağız. Markalaşmaya önem vereceğiz. Hoşgörü ve ortak yaşama kültürümüzün hakim olduğu, kucaklayıcı, dışlamayan, ötekileştirmeyen, anlamaya gayret gösteren, ön yargıların egemen olmadığı huzur ikliminin oluşmasına gayret göstereceğiz. Güvenli bir ortam algısı oluşturma çabası içerisinde olacağız. 
 
Temel Sorunlara İlişkin İlk Tespitler
 
Menderes havzasında görülen kirlenme tarımı olumsuz etkilemektedir. Artık uzaklaştırma ortamı olarak kullanılan Büyük Menderes Nehri bereketli toprakları tehdit etmektedir. Çarpık yapılaşma ve betonlaşma yoğunluğu Turizm potansiyelini tehdit etmektedir. Yaşanılabilir bir çevrreye de aynı zaman da tehdittir. Uzun vadeli imar planlamasıına ihtiyaç vardır. Doğal ve kültürel varlıklar ile sahiller yeterince korunkatadır. Çevre kirliği önemli bir sorundur" 
 
dsc_0036.20110906104548.jpg