Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Bigadiç Yem Sanayi A.Ş. (BİG-YEM) yönetim kurulu başkanlığından istifa etti. Vali Arslan'ın bu kararında Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünün şirketlerin yapısını değiştirme, bazı şirketleri birleştirme yönündeki çalışmaların etkin olduğu, yapılacak değişikliklerin hem İl Özel İdaresi hem şirket lehine olmayacağını gerekçe gösterdiği bildirildi.

Balıkesir Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle; "Sayın Valimiz Yılmaz Arslan, İl Özel İdaresinin yüzde 2,49 hissesine sahip olduğu BİG-YEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığından 13 Haziran 2012 tarihi itibariyle istifa etmiştir.

Hisse çoğunluğuna sahip olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünün şirketlerin yapısını değiştirme, bazı şirketleri birleştirme yönündeki çalışmalarının Balıkesir İl Özel İdaresi ve BİG-YEM A.Ş. lehine olmayacağı değerlendirildiğinden bu istifa kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

VALİLİK ÇEKİLDİ

BİG-YEM, 1974-1975 yıllarında Bigadiç ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi adı altında kurulan fabrika, üretimini durdurup 7 Ekim 1985 tarihinde ise Balıkesir İl Özel İdaresi ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından satın alınarak Big-Yem Bigadiç Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ti adı altında yeniden üretim faaliyetine başladı.

Şirketin idari yapısında yönetim kurulu başkanı Balıkesir Valisi, başkan vekili ise TKK Balıkesir Bölge Müdürü, üyeler TKK bölge müdür yardımcıları, Denetim Kurulu ise TKK Merkez Birliğinden bir üye şeklinde oluşuyordu. Vali Yılmaz Arslan'ın istifasının ardından BİG-YEM'in yönetim kurulu ve hisse ortaklığında nasıl bir yapılanma olacağı ise merak ediliyor.