CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, “Şimdi bana oy verin. Oy vermezseniz hizmet getirmem” diyerek seçmene şantaj yaptığını söyledi. Baykal, “Abbas yolcu. Yolun sonu gözüktü” dedi. Baykal, Erdoğan"ın Tunceli Valisi Mustafa Yaman hakkındaki, “Valimi Baykal"a yedirmem” sözüne de “Vali yemek gibi alışkanlığım yok. Eğer bir şey yemem gerekirse Kırşehir"in höşmerim tatlısını yerim” karşılığını verdi.
Yüksek Seçim Kurulu"nun yasaklamasına karşın Tunceli Valisi"nin buzdobalı, çamaşır makinesi dağıtarak suç işlediğini belirten Baykal, “Ne demek vali yedirmemek?” diye sorarak şunları kaydetti:
“Devletin kanunu var hukuku var. YSK var, mahkemeleri, savcıları var. Yani, YSK yanlış yaptığını söylediği bir valiye "Ben onu Deniz Baykal"a yedirmem" diye ortaya atılmak bir Başbakan"a yakışır mı? Vali senin yanlış talimatını uyguluyor. Sen valinin peşinde değilsin. Sen kendi koltuğunun peşindesin. Kendini kurtarmaya çalışıyorsun. Biliyorsun ki o yanlış senin kendi yanlışın.”
Erdoğan"ın “Oy vermezseniz hizmet getirmem” dediğini ileri süren Baykal, “Sen, sana oy vermeyenlere hizmet getirmeyeceksen, seçimi niye yapıyorsun? O zaman seçimi yapma tayin ediver. Hem vatandaşa soracaksın, hem de "Aman ha, ona göre" diyeceksin. Bu yakışıyor mu bir Başbakan"a” dedi.

"AKP Abbas yolcu"
İktidarların bu yanlışlıkları gideceği anlaşılınca yaptığını, AKP için de yolun sonunun göründüğünü belirten Baykal, “Abbas yolcu. Yolun sonu gözüktü, yanlışlıklar başladı.
Artık yanlışlıklar birbiri ardına gelir. Seçmeni baskı altına almaya, satın almaya, tehdit etmeye, şantaj yapmaya çalışırlar” dedi.

MİLLİYET