AYDINPOST HABER-Osman Yozgatlı Mahallesinde oturan 6 kişilik Aslan Ailesi"ne Aydın Valisi konuk oldu. Ev halkıyla orucunu açan Vali aynı zamanda akşam namazını da orada kıldı. Baba Sadık Aslan; sorunlarını Vali Coş ile paylaştı.11 yıl önce inşaattan düşerek ayağından üç ameliyat geçirdikten sonra platin takılan ve aynı zamanda şeker rahatsızlığından dolayı iş göremediğinden ailecek zor günler geçirdiğini belirtti. Aslan Ailesi"nin maddi manevi sorunlarını dinleyen Vali Coş; "Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanındadır. Sizin sorun ve sıkıntılarınızın giderilmesi için gereken neyse yapacağız." dedi.
İftardan sonra mahalle kahvesine geçen Vali Coş bir süre vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Mahallede bulunan baz istasyonunun çevreye verdiği zarardan dolayı 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve rahatsız olduklarını, söylediler. Eski sağlık ocağının 2 yıl önce kapanması ve yeni yapılan sağlık ocağının da mahalleye 5km uzak olmasından yakınan vatandaşlar bu sorunun giderilmesini talep ettiler.
Yeşil kart alamadıklarını da dile getiren mahalle halkı; görevlilerin üzerine düşen kontrollerini tam anlamıyla yapmayıp ret cevabı verdiklerini söylediler.
Mahalle halkının sorunlarını dinleyen Vali Coş; "Baz istasyonunun ruhsatını belediye verir. Mahalle halkı olarak bu sıkıntınızı belediyeye bildirerek gerekenin yapılmasını isteyeceksiniz. Sağlık ocağıyla ilgili sıkıntılarınızı da İl Sağlık Müdürlüğü"ne bizzat bu konuyla ilgilenmesi için talimat vereceğim." diyen Vali Coş; "Vatandaşın yeşil kart alabilmeleri için gerekli mevzuatın yerine getirerek, kurumlar arası çalışma neticesinde hak edene veriyoruz." dedi.

Fotoğraflar: Gezgin Değirmenci/Aydınpost