Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Coş, Valilik Konutunda yapılan onarım çalışmaları için Özel İdare kaynaklarından 135 bin TL ödenek çıktığını doğrulayarak, fakat ödeneğin tamamının onarım için kullanılmadığını, şuana kadar 60 bin TL"lik onarım yapıldığını belirtti.
Devlet kaynaklarının kullanılmasında kılı kırk yararak hareket ettiklerini ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, konakta 20 yıldır onarım yapılmadığını ve konağın ihtiyaçları doğrultusunda çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Onarım yapılan yerin sadece konut olduğu düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Coş, “Aydınımızı ziyaret eden devlet büyüklerimizi biz neden en güzel yerde ağırlamayalım. Orası sadece bir konut değil. Bir devlet dairesi niteliğindedir. İçerisinde ÇALIŞMA ODASIN da var. İçinde yaşarken konakta onarım yapılması bizim içinde sorun. Fakat şu bilinmelidir ki ne lüks ne de ihtişam peşinde değiliz. Şuana kadar 60 bin TL"lik onarım yapıldı. Zaruri ihtiyaçları yaptırıyoruz. Biz devletin malından harcama yaparken kılı kırk yararak hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.
“KENDİNE KORUYAMAYAN VALİ VATANDAŞINI HİÇ KORUYAMAZ”
Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna katılan yeni korumalar hakkında da açıklamalarda bulunan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Koruma bizim takdirimizdedir. Biz kalkıp Yunanistan"dan polis getirmedik. İsrail"den ve Rusya"dan da koruma getirmedik. Kendini koruyamayan Vali vatandaşını hiç koruyamaz. Terörle mücadelenin her kademesinde çalışmış biri olarak kararları ben veririm. İlde emniyet ve asayişin sağlanması valinin ödevi ve görevlerindendir. Aydın"dan ve Aydınlıdan endişemiz yok. Fakat 2005 yılındaki Kuşadası"nda yaşanan olay unutulmamalıdır. Teröristler eylem yaparken risk en az olan yerleri tercih ettikleri bilinen bir vakadır. Bu konularda hiç kimseden ödev almaya ihtiyacım yok” diye konuştu.
Toplantının devamında Aydın"da gazetecilerin bundan sonra istedikleri bilgileri en yetkili kaynak olarak ilde Vali ve yardımcıları ilçelerde ise kaymakamlardan alabileceklerini belirten Vali Hüseyin Avni Coş, bu uygulamanın gazeteciler için daha doğru bilgi ve daha süratli haber anlamına geldiğini söyledi. Bundan sonra gazetelerde çıkacak haberler için gerekirse hukuki yolları da başvuracağını ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, telefonunun 24 saat açık olduğunu kaydederek, istedikleri bilgilerin en hızlı şekilde gazetecilere aktarılacağını dile getirdi.