Aydın Polisevi’nde düzenlenen iftar yemeğine Vali Coş’un yanı sıra Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, AK Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Öğüş ve Gültekin Kılınç, CHP Aydın Milletvekilleri Osman Aydın, Lütfi Baydar ve Bülent Tezcan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, İl Emniyet Müdürvekili Suat İkan, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ziraat Odası ve Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Aydın Şube Başkanı Sevil Esin, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
İftar yemeğinde konuşan Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Aydın Şube Başkanı Sevil Esin de, Vali Coş’a Aydın genelindeki şehit aileleri ve gazileri bir araya getirdiği için teşekkür etti. Vali Coş’un sürekli kendileriyle birlikte olduğunu ve sorunlarıyla yakından ilgilendiğini kaydeden Esin, şehit ve gazi aileleri olarak ülkenin birlik ve beraberliğinin korunması noktasında hareket ettiklerini belirterek, “Bir şehit eşi olarak 25 yıldır gelen her şehit haberiyle bir kez daha yıkılıyorum. Gelen şehit haberi bizleri derinden üzüyor. Onlar bizim evlatlarımız. Onları bin bir emekle yetiştirip ülkesini ve milletine hizmet etsin ve ülkesini korusun diye askere gönderiyoruz. Ama hain pusularda evlatlarımızı kaybetmek bizi üzüyor. Artık teröre dur denilsin. Yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için bir an önce gerekli önlemler alınsın” dedi.
Koçarlılı Hüseyin Biçen, Sultanhisarlı Muhittin Gökçen ve Fahrettin Aklan isimli Kore Gazileri de, “Bizler devletimizin bekası için gittik Kore’de savaştık. Şehitler verdik, bir çok arkadaşımız aylarca hastanelerde tedavi gördü. Kore’de Türk bayrağını dalgalandırdık. Öksüz ve yetim kalan çocukları toplayıp, büyüttük. Orada Ankara Hastanesini kurduk. O insanların sevgisini kazandık. Biz asırlardır birlikte yaşamış bir milletiz. Hainlerin kışkırtmasıyla bunun bozulmasını istemiyoruz. Terör olaylarının bir an önce durmasını istiyoruz. Biz Aydınlı gaziler olarak Askerlik Şubesine giderek askere alınmak istediğimizi ilettik. ‘Cepheye gider evlatlarımızla birlikte ülkemiz için çarpışırız’ dedik. Talebimiz Genel Kurmaya iletilmiş ve bize teşekkür ettiler. Biz her zaman ülkemize hizmet etmeye hazırız” dediler.
Şehit ve gaziler sayesinde ülke ve dünya güzelliklerinden istifade edebildiğine işaret eden Vali Coş ise, Türk milleti ve devletinin şehitlere ve gazilerimize çok şey borçlu olduğunu vurgulayarak, “Şehit yakınları ve gazilerimiz, bize milletimizin bir emanetidir. Bu emanete ne kadar iyi sahip çıkabilirsek, görevimizi o kadar iyi yerine getirebilmiş oluruz. Bu bilinçteyiz. Tabii devletimizin hür ve bağımsız yaşayabilmesi için gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vermeye devam edeceğiz. Bu kaçınılmaz bir şey. Bundan asla yılmayacağız. Şer odakları ne kadar gayret gösterirse, ne kadar hain planlar peşinde olurlarsa olsunlar, devletimiz her türlü zorlukla, tertiple ve hainlikle başa çıkacak güçtedir. Asla devletimize ve aziz milletimize kimse zarar veremeyecektir. Bağımsızlığımızı temsil eden şanlı bayrağımı, ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak göklerde dalgalanacak” diye konuştu.

“KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK KALACAK”
Adana’ya atanması nedeniyle Aydınlı şehit aileleri ve gazilerle son kez bir araya geldiğine dikkat çeken Vali Coş, Aydını ve Aydınlıları asla uyutmayacağını ifade etti. Şehit aileleri ve gazileri Adana’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağını açıklayan Coş, konuşmasını şöyle tamamladı: “Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış bu aziz vatanımızda şanlı bayrağımızın özgürce dalgalanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz bizim en kutsal değerlerimizdendir. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz milletimizin göz bebeğidir. Devlet olarak her zaman şehit aileleri ve gazilerimizin yanındayız. Bu gün olduğu gibi Adana’da da kapımız sizlere hep açık olacak. Oralara yolunuz düşerse başımızın üstünde yeriniz olacak”
İftar yemeğinin sonunda Polis Emeklileri Derneği Aydın Şube Başkanı Nurettin Yüce tarafından Vali Coş'a Aydın'a ve derneklerine yaptığı maddi manevi katkılar dolayısıyla plaket verildi.

20110825ay458468_01.jpg

20110825ay458468_02.jpg

20110825ay458468_04.jpg