AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Vali Konağı’nda düzenlenen uğurlama törenine Aydın protokolünden bazı isimler, resmi daire idarecileri, Sivil Toplum örgütü temsilcileri, Aydınlı iş adamları ve Vali H.Avni Coş’a son kez veda etmek isteyenler katıldı.

Vali Coş yaptığı son açıklamada, “Aydın’da az zamanda güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Aydın’ı, Aydınlıyı hiçbir zaman unutmayacağım. Buradan sadece fiziki olarak gidiyorum. Artık teknoloji o kadar gelişti ki her yerden her bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Bende elimden geldiğince Aydın gündemini internetten takip etmeye çalışacağım. Şimdiye kadar beraber çalıştığımız, bizlerin Aydın’a hizmet sevdamıza destek veren herkese, gece gündüz demeden bizleri takip eden Aydın basınına çok teşekkür ediyorum. Aydın her zaman benim için ayrı bir yer olmaya devam edecektir. Aydın halkının sevecenliğini ve sıcak kanlılığını her zaman hatırlayacağım. Yeni gelecek olan Valimiz Kerem Al’a başarılar diliyorum. Devrettiğmi hizmet bayrağını, en güzel yerlere çıkaracağına eminim. Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlu olsun, Ramazan Bayram'ının da hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Gazetecilerin, ''Görev süresince Aydın'da gerçekleştirmek istediği, ancak gerçekleştiremediği bir şey olup olmadığı'' yönündeki sorusuna da yanıt veren Coş, ''Görev yaptığımız dönem içerisinde, imkanlarımız nispetinde, yetkimiz dahilinde olup da el atmadığımız bir konu kaldığını sanmıyorum. Ben şu havuza (Vali Konağı havuzu) bir defa girmedim. Sonuç olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Takdiri vatandaşımıza aittir. Biz vicdanen müsterihiyiz'' dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Vali konağının içerisini ve bahçesini dolduran kalabalıkla tek tek vedalaşan ve helallik isteyen Vali Coş ve eşi Aylin Coş, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Bayramın ilk günü olmasına rağmen yardımsever kişiliği ile tanınan Aylin Coş’u uğurlamak için gelen bayanlar uzun süre Coş’a sarıldı.
Vali Coş’a olan sevgileriyle tanınan Aydı merkez Ambarcık köyünde ikamet eden ve bayramların simgesi haline gelen Ayşe Tülü ile Koçarlı’ya bağlı Satılar köyünde çiftçilik yapan ve her hafta Vali Coş’un ziyaretine gelen Şenol Elmacı veda töreninde duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Vali Coş’a uzun süre sarılan Elmacı, göz yaşlarına hakim olamadı. Vali Coş’a Türk bayrağı işlemeli bir eşarp ile kendi ürünü olan zeytinyağını hediye gelen AyşeTülü, Vali Coş’a yeni görevinde başarılar diledi.Vali Coş ve eşi uğurlamaya katılanlarla tek tek vedalaştı ve yeni görev yeri olan Adana’ya doğru yola çıktı. Öte yandan Coş’un 5 Eylül Pazartesi Günü Adana Valisi olarak göreve başlayacağı öğrenildi.

img_6757.jpg

img_6766.20110830141016.jpg

img_6776.20110830141025.jpg

img_6806.20110830141033.jpg

img_6814.jpg