Siirt Valisi Musa Çolak köylülerin sorunlarını yerinde dinlemek ve sıkıntıları görmek amacı ile düzenlediği köy ziyaretleri çerçevesinde gittiği Bileriz köyünde büyük tehlike atlattı. Köylülerin kullandığı tahta köprüden geçen Vali Çolak köprüden düşme tehlikesi geçirdi. Valinin yardımına korumaları yetişti.

Eruh yolu üzerinde bulunan Siirt merkeze bağlı Billoris köyünü ziyaret eden vali Musa Çolak, Zorava Çayı üzerinden geçmek için kullandığı Tahtadan yapılmış köprü üzerinden büyük tehlike atlattı. Vali Çolak ile beraber bulunan heyetinde köprü üzerinden bir anda geçmek isteyince köprü sallanmaya başladı. Köprüde yüklenme olduğundan dolayı sallanmaya başlayan köprü üzerinde dengesini kaybeden Vali Çolak'ın yardımına korumalar yetişti. Zorava Çayı karşısında bulunan Billoris köyüne 35 yıldır otomobil geçemiyor. Eruh yolu üzerine kadar gelen otomobiller geri kalan yolu Zorava çayı üzerinden yapılan el yapımı tahtalı köprünün üzerinden geçerek köye ulaşıyorlar.

Köylülerin sorunlarını dinledi

Siirt Sağlık İl Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, İl Tarım Müdürü İlhan Özel, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.Enis Önen, İl Özel İdare ve diğer kurumların temsilcilerinden oluşan heyet ile beraber köy gezileri kapsamında Billoris köyüne gelen Vali Çolak, köylülerin Zorava çayı üzerinden geçerek köylerine ulaşması için 35 yıl önce devletin yardımı ile yaptıkları tahta köprü üzerinden geçişi paniğe neden oldu. Vali Musa Çolak, köye korumaların yardımı ile geçtikten sonra, köyde incelemelerde bulundu köy muhtarın evinde düzenlenen toplantı ile köylülerin sorunlarını dinledi. Köylülerin sıkıntılarını not alan Vali Çolak dönüş yollunda yine korumasının yardımı ile köprüden geçti. Bu sefer herkesin Sıra ile köprüden geçilmesi istedi.

35 yıldır hiçbir Valinin bu köprü üzerinden geçmediğini ifade eden köy muhtarı Dijvar Kılıç, "35 yıl önce Zorava suyu üzerinden geçerek köye ulaşmak için kurduğumuz köprü bu güne kadar yenilenmedi. Havyanların yemini erzakımızı insanlar ya sırtından taşıyor veya da eşeklerin sırtından taşıyorlar. Köye başka bir yerden ulaşım yok. İlk defa köyümüze ziyaret eden bir Validen ötürü yatığımız köprü üzerinden bir valinin geçmesi bizi sevindirdi. Çünkü her gün yaşadığımız tehlikeyi onlar 1 kerede olsa yerinden görmüş oldular" dedi.

"Bu gün bu köprü üzerinden geçmeseydim nasıl bir şey olduğunu anlayamazdım"
Köprü üzerinden geçen Vali Çolak, Köylülere daha iyi hizmet götürmek ve kendisine ulaşamayan köylü vatandaşların ayağına gitmek için köy ziyaretlerini düzenlediğini ifade ederek "Bu gün bu köprü üzerinden geçmeseydim nasıl bir şey olduğunu anlayamazdım. Bu güne kadar hiçbir Vali geçmemiş diyorlar iyi ki geçmemiş. Bu gün biz geçtik ve bu sorunu hal etmemiz gerekiyor. Bu köprü Ilısu Barajı su havzası altında kalacağı için önemli bir yatırım yapılmamış. Köylüleri bu şekilde bırakmakta doğu olmaz. Köprünün yeniden yapılması veya farklı bir alternatif üretilmesi yönünde ilgili kurumlarımız çalışma başlatacak. Köylülerimizin karşılaştığı sıkıntıları gidermek amacı ile çalışmalarımızı yürüteceğiz. Öncelikli amacımız vatandaşlarımıza yardımcı olmak devlettin yanlarında olduğunu his ettirmektir" dedi.

iha