İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolileri götüren Vali Al'ın, Ramazan ayının ilk gününden itibaren başladığı ziyaretlerine ay boyunca farklı mahallelerde devam edeceği belirtildi.

Aydın Valisi Kerem Al, Ramazan ayı dolayısıyla İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım alan ailelerin evlerini ziyaret ediyor. İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu ile birlikte öğle saatlerinde makamından çıkan Vali Kerem Al, hergün bir mahallede bulunan fakir ve kimsesizlerin gönüllerini alıyor. Çat kapı ziyaretler yapan Vali Kerem Al, ziyaret ettiklerinin halini hatırını sorup, bir isteklerinin olup olmadığını öğreniyor. Evde yaşayanlar hakkında bilgi edinen Vali Al, daha sonra aile bireyleriyle tek tek sohbet edip gönüllerini alıyor. Ziyaret esnasında evin bir köşesine Ramazan kolisi de bıraktıran Vali Kerem Al’ı karşısında gören bazı vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemezken, evlerine konuk olan Valiyi hayır dualar ile uğurladı.

ÖĞRENCİSİ OLAN AİLELERE EĞİTİM YARDIMI TALİMATI VERDİ

Ziyaretler esnasında ailelerin okula giden çocuğu olup olmadığını soran Vali Kerem Al, çocukların ders durumlarıyla ilgili de bilgiler aldı. Bir çok eve yürüyerek giden Vali Al, bir ev ziyareti sırasında ailenin çocuklarını eğitim yılına hazırlamakta sıkıntı yaşadıklarını belirtmesi üzerine, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Bildik’e dönerek, “Okullar açılmadan önce çocukların eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanması gerekiyor. Bu nedenle bu eğitim yılı öncesinde bir defalığa mahsus olmak şartıyla ihtiyacı olan ailelere eğitim yardımı yapılsın" talimatı verdi.

Ziyaretler sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Kerem Al, “Ramazan nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret etmek istedik. Özellikle durumu kötü olanları, fakirleri ve yalnız yaşayanları seçtik. Onları bir selam vermek Ramazanlarını kutlamak ve halini hatırlarını sormak istedik. Küçük bir gıda paketiyle onları sevindirmeye çalıştık. Amacımızda onların gönüllerini alıp sevindirmek. Ramazan ayı boyunca bu tür ziyaretlerimiz olacak” şeklinde konuştu.

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120724aw000091_03.jpg