Aydın Valisi Kerem Al, "Bir toplumda temel özgürlükler yanında asıl olan basın özgürlüğüdür" dedi.

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Vali Kerem Al, "Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle bugün 'Basın Bayramı' olarak kutlanmaktadır.

Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olarak, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde de etkili bir araçtır. Bir toplumda temel özgürlükler yanında asıl olan basın özgürlüğüdür. Özgür bir basına sahip olmayan toplumlar kör, sağır ve dilsizdirler.

Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, olumsuzlukları sorgulama, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır" diye konuştu.

Ulu Önder Atatürk'ün; "Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür" sözünün de basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymakta olduğuna işaret eden Vali Al, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bu duygu ve düşüncelerle; aziz Milletimize hizmet etmek için mesai mefhumu tanımayan, fedakar ve cefakar tüm basın çalışanlarının 'Basın Bayramını' kutlar, sevdikleriyle beraber daha nice bayramlara, güzel günlere sağlık, afiyet içinde ulaşmalarını, Milletimize daha uzun yıllar hizmet etmelerini dilerim" 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png