AYDINPOST HABER MERKEZİ-Güncel gelişmelerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Kerem Al, önemli mesajlar verdi.

ÇİNE’DEKİ GERGİNLİK YUMUŞAMALI

Konuları istişare etmesi yönüyle dikkat çeken Vali Al, ilk olarakÇine’de adeta çıbanbaşına dönen İbrahim kavağı köyündeki RES tesisleri ile Çine organize sanayinde kurulma aşamasındaki doğal gaz çevrim santrali tesislerinin vatandaşlar tarafından engellenmesi olaylarına değindi.

Al, “ÇED raporu kabul edilmiş, devletin ilgili tüm kurumlarınca onay almış tesislerin, yatırımcılar tarafından gerçekleştirilmesini engellemek çok yanlış bir tutumdur. Siz basın mensuplarının vatandaş ile güvenlik kuruluşlarını karşı karşıya bırakacak yorum ve yazılardan kaçınmanız gerekmektedir” dedi.

JEOTERMAL YATIRIMLAR NE DURUMDA?

Vali Kerem Al, Özel İdare ortaklığıyla kurulan “AYTER” şirketi kadrosuna 3 jeoloji mühendisi alınarak ruhsatı alındığını,  4 kuyuda çalışmalara ilk kez ciddi olarak başlanıldığını açıkladı.

Al, seracılık, konut ısıtma ve turizm amaçlı konuları kapsayan geniş bir araştırma ve bunlara dayalı olarak mevcut kuyu verim ölçümleri yapılarak rapor hazırlanacağını ve verilere göre proje yapımlarına başlanılacağı müjdesini basın aracılığıyla Aydınlılara duyurdu.

PARK YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Vali Kerem Al; Hükümet bulvarındaki araç park yasaklamalarından dolayı adının “Yasakçı Vali” şeklinde anılmaması için, Doğu-Batı gazi bulvarında park yasağının vatandaşların düşünceleri doğrultusunda gerçekleştirileceğini de ifade etti.

DİŞ HASTANESİ SORUNU

Aydınpost yazarı Adnan Bilek’in kaleme aldığı, Ağız ve Diş Sağlığı hastanesindeki yoğunluğun detayını Adnan Bilek’ten öğrenen Vali Al, “En kısa zamanda olayı yerinde görüp, ilgililerden bilgi alacağım ve öneriniz olan eski doğum evi hastanesine taşınması konusunu da inceleteceğim” dedi.

ÇEVRE BULVARI İÇİN LEVHA DURUMU

Belediyenin yeni açtığı çevre bulvarı yoluyla ilgili olarak konuşan Vali Kerem Al, “Çevre bulvarının ağır vasıtalarca kullanımına yönlendirilmesi için Trafik Müdürlüğü gerekli görülen noktalara uyarı levhaları koydu ama; ne yazık ki takibi tam anlamıyla yapılamadı, sanırım trafiği rahatlatma adına emniyet birimleri bundan böyle konuya daha ciddi bakacaktır” dedi.

80.20120302084833.jpg

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!