Ege ve Akdeniz’de Devlete ait dinlenme tesislerinde geçici konaklama çalışmaları kapsamında Didim’e gelen 396 depremzede Türkiye Kömür İşletmelerinin Dinlenme tesislerinde ağırlanırken Aydın Valisi Kerem Al depremzedeleri ziyaret etti. Vali Al’ı Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, AK Parti Didim İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk, CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve M.Cahit Kaya ve Didim SYDV Müdürü Hacer Kurt karşıladı. Vali Al, ziyaret öncesinde ayaküstü depremzedelerle konuşarak sorunlarını dinledi, kendisini karşılayan depremzede çocuklara çikolata verdi ve oyuncak dağıttı.

Ardından depremzedeleri yemekhane de ziyaret eden Vali Al, daha sonra depremzedelerin sorunlarını dinlemek üzere toplantı düzenledi. Depremzedelere her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını dile getiren Vali Al, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’ndan da bilgi aldı. Didim’de şu an 396 depremzedenin TKİ Dinlenme tesislerinde bulunduğunu belirten Vali Al “Sizin burada barınma, ısınma, hastalık ve çocukların eğitimi konusunda her türlü çalışma yapılacak. Yemekleriniz 3 öğün olarak çıkıyor. Burası bir dinlenme tesisi ve yazlık olarak düşünüldüğünde elektrik anlamında sıkıntılar olmaması için de çalışmalarımız sürüyor. Kronik hasta olanlar gerekirse Aydın’a tedavileri sürecek. Zamanla diğer depremzedeler de başka yerlerde ağırlayacağız. Sorunlarınız biliyoruz ve hepsi zamanla çözülecek.”dedi.
Depremzedeler kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederken çocuklarının eğitimi konusunda yardım istediler. Kaymakam Emiroğlu ise 65 İlköğretim, 32 lise, 4 Anaokul ve 2 Özel eğitim alan öğrenci olduğunu ve bunların giyim, kitap ve kayıt işlemlerinin yapılacağını söyledi. Vali Al daha sonra depremzede çocuklarla sohbet etti. Depremzede çocuklar ise Valilik korumalarının dağıttığı oyuncakların başından ayrılmazken çocuklara oyuncaklar ve top dağıtıldı.

47.jpg