Hafta sonu Denizli"de oynanan Denizli Konakspor-Aydınspor 1923 maçı sonrası Nazilli"de yaşanan taraftar olaylarını değerlendiren Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın spor camiasına sağduyu çağrısı yaptı. Olayların güvenlik güçleri tarafından sorgulandığını kaydeden Vali Coş, çok sayıda araç, ev ve işyerinin zarar gördüğü olaylara neden olanların gerekli cezaya çarptırılacağını belirtti.
Yaşanan olayların tasvip edilemeyeceğini, olayların Aydın ve Nazilli"ye yakışmadığını ifade eden Vali Coş, tüm Aydınlıların kardeş olduğuna işaret etti. Sporun kardeşlik, sevgi ve dürüstlük duygularının pekiştirilmesi için yapıldığına dikkat çeken Coş, “Sporu düşmanlığa, husumete ve ilkel duygulara alet etmek son derece sakıncalı. Onun için kulüp başkanından en küçük taraftarına kadar kulüplerimizin mensupları ve spor camiası bu konuda duyarlı olmalı. Hangi kulübümüz olursa olsun sporun kimseyi incitmeden kendi kurulları içerisinde yapılmasına özen göstermeli. Büyük Önder Atatürk de, "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" diyor. Sporu da ahlak kuralları içerisinde yürütmememiz lazım. Geleneğimizi göreneğimize uymayan, birbirimizi inciten, birbirimiz arasında düşmanlık duyguları oluşturan oluşumlara, yaklaşımlara fırsat vermemiz lazım. Bu memleketin bu coğrafyanın insanlarıyız. Birbirimizle kardeşiz, dostuz. Pek çok ortak noktamız var. Spor ayrımcılığı teşvik için değil aksine birlik ve beraberliği pekiştirmek ve de sağlıklı yaşam için önerilen bir yaşam tarzıdır. Bunu bu şekilde anlamak ve yanlış anlamalardan uzak tutmak lazım” diye konuştu.
Nazilli"de yaşanan olayların takip edildiğini kaydeden Vali Coş, “Gerçekten tahrikkar tutum içinde olan kişilerin gerekli yasal işlemi görmesi için talimat verdim. Görevlilerimiz suçluların yasal çerçeveler içerisinde cezalandırılmasını sağlayacaklar. İnşallah bu tür oluşumlar tekrarlanmaz. Neyi paylaşamıyoruz bunu anlamak mümkün değil. Bu tür olaylarında kazananı yok. Yani hiçbir tarafın bundan kazançlı çıkması mümkün değil. Her iki tarafta veya olayların tüm tarafları bundan zararlı çıkar. O yüzden bizin yararı olmayan hiçbir fayda getirmeyen işlerden uzak durmamız gerekiyor. Bu konuda tüm ilgililerin, sözü sohbeti dinlenir toplum önderlerinin camiayı ve gençleri uyarlamaları ve onları aydınlatmalarında yarar var” şeklinde konuştu.
“GÜVENLİK ZAFİYETİ YOK”
Yaşanan olaylar sonrası güvenlik zafiyeti olduğu yönünde ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Coş, şunları söyledi: “Her hangi bir zafiyet söz konusu değil. Alınan önlemlere rağmen insan taş atmaya kafasına koysuysa atar. Tedbirlerin alınması her zaman bir hadisenin yaşanmasını engelleyemez. Herkesin başına birer polis veya jandarma dikecek halimizde yok. Bu gibi münferit olaylar her zaman olabilir. Devletin güvenlik kuvvetleri ve adliyesi var. Suç işleyenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılır. Hiç kimse yapılan bir yanlışa karşı kendisinin ceza vermesi gibi bir yanlışa düşmesin. Onları devletin ilgili birimlerine emanet ve havale etmek çağdaşlığın gereğidir. Aydınlıya da bu yakışır”