Söke'nin köylerinde kameralı güvenlik sistemine geçilmesi için Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer'in, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden talep ettiği 50 bin TL'lik ödeneği, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un onayladığı bildirildi. 
     Ortalama 50 noktaya kamera yerleştirilmesini öngören detaylı bir proje hazırlandığı, sistemin kurulmasıyla, suç işleyenlerin daha kolay tespit edilip, yakalanmasının amaçlandığı belirtildi. 
     Söke Muhtarlar Derneği Başkanı ve Köprüalan Köyü Muhtarı Mustafa Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıldır köylere kameralı sistemin kurulması için mücadele ettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti: 
     ''Köylerde mera hayvancılığı yapılıyor. Mera hayvancılığı çok önemli. Çünkü dağda oluşan ürünü bu hayvanlar yemektedir. Böylece yangının önüne geçilmiş oluyor. Jandarma Komutanımız detaylı bir proje hazırladı. Sayın Kaymakamımızın İl Özel İdaresi'nden 50 bin TL'lik talebinin, Valimiz tarafından onaylanması bizleri oldukça memnun etti. Söke Ziraat Odamızın, muhtarlarımızın katkıları ile kameralı güvenlik sistemini 2011 yılı içinde inşallah karacağız. 
     Kameralı güvenlik sisteminin kurulmasıyla bölgede hırsızlık olayları daha da azalacak. 34 köyümüz var. Bu 34 köyün bazılarında zaten kameralı güvenlik sistemleri var. Köylerde kullanılan bazı bağımsız sistemin bu sisteme bağlanmasıyla suç işleyenler daha kolay yakalanacak ve köylüler daha da rahat olabilecekler.''