Kastamonu emniyet birimleri, son aylarda giderek artan hırsızlık olaylarına karşı yaptığı çalışmalar sonrası birçok hırsızlık olayına katıldığı tespit edilen 4 kişiyi yaptığı operasyonla çaldıkları eşyalarla birlikte yakaladı. 
 
Hırsızlık olaylarına karıştığı iddia edilen 37 yaşındaki G.Ö., 34 yaşındaki B.Ş., 37 yaşındaki A.E. ile Y.K. gözaltına alındı. Evlerden çalınan birçok eşyanın ele geçirildiği operasyon sahura kadar sürdü. Kentte meydana gelen yaklaşık 20 hırsızlık olayının aydınlatıldığı operasyonda ele geçirilen çelik kasa, televizyonlar, uydu alıcıları ve bilgisayarlar, polisler tarafından emniyet müdürlüğüne götürüldü. 
 
Olayla ilgili İstanbul'da olduğu belirlenen 37 yaşındaki H.Ş.'nin ise arandığı belirtildi. 
 
Kastamonu'da meydana gelen, kapı kilit göbeği kırmak, balkon ve pencereleri zorla açmak suretiyle gerçekleştirilen işyeri ve ikametlerden hırsızlık olayları ile ilgili açıklamada bulunan Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yapılan çalışmalar neticesinde şahısların olaylarda kullandığı suç aletleri ile birlikte yakalandığını söyledi. 
 
Yakalanan 4 şüpheli şahsın haklarında tahkikat düzenlenerek adli mercilere sevk edildiğini belirten Bektaş, şöyle konuştu: "Emniyet olarak halkımızın huzur ve sükun içerisinde yaşamını devam ettirebilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam edecektir. Arkadaşlarımızı da yaptıkları bu çalışmalardan dolayı kutluyoruz." 
 
Sahur vakti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, yanında getirdiği baklavayı görevli personele ikram ederek yapılan operasyon nedeniyle kutladı.