Beşinci haftaya girilirken daha kimin ikinci tura çıktığı, kimin kesin olarak elendiğinin belli olmadığı E Grubu’nda Valencia Genk önünde şov yaptı.

Ağırladığı Belçika temsilcisine hiç de misafirperver davranmayan Yarasalar, 10. dakikada Jones ile öne geçti. Sonrasında sazı eline alan golcü Soldado 26 dakikada attığı üç golle skorbordu bir anda 4-0’a getirdi.

İlk yarı bu sonuçla biterken ikinci yarıda İspanyollar gollere devam etti. Soldado’nun oyundan çıkmasının ardından 68’de Pablo Hernandez, 70’te ise Aduriz fileleri sarsarak skoru 6-0’a getirdi.

81’de Costa skoru 7-0’a getirdi. Valencia, Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı galibiyetine ortak olmaktan bir gol uzaklıktaydı. Liverpool’un 2007’de Beşiktaş’ı evinde 8-0 mağlup ettiği maç bu kategoride rekordu.

Ancak İspanyollar sekizinci golü bulamadı.

Grubun diğer maçında haftaya grup lideri giren Chelsea, takipçisi Leverkusen’e konuk oldu. İlk yarısı golsüz sonuçlanan müsabakada Drogba dakikalar 48’i gösterirken Maviler’i üstünlüğe taşıdı. Ev sahibinin cevabı 78’de Eren Derdiyok ile geldi. Maç tam berabere bitecek derken 90+1’de Friedrich ev sahibi takım adına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Bu sonuçların ardından Leverkusen son haftaya dokuz puanla lider girerken Valencia ve Chelsea sekizer puanda onu takip ediyor. İki puanlı Genk’in grupta herhangi bir iddiası kalmadı.