Vakit yazarı 14 yaşındaki kıza tecavüz etti!

Vakit gazetesindeki tutucu yazıları ve kavgacı tavırlarıyla tanınan 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez, 14 yaşındaki B.Ç."ye tecavüz suçlamasıyla önceki gece Bursa"nın Mudanya ilçesinde gözaltına alınarak tutuklandı


Vakit Gazetesi"nde köşe yazarlığı yapan Hüseyin Üzmez, küçük yaştaki kıza tecavüz ettiği ihbarı üzerine Cuma gecesi 23.30"da Mudanya"da gözaltına alındı. İnegöl"de oturan 14 yaşındaki B.Ç."ye tecavüz ettiği iddia edilen Üzmez"le birlikte kızın annesi ve babası da emniyete götürüldü.

Doktor eşliğinde ifade

Emniyetteki sorgusunun ardından Mudanya Adliyesi"ne götürülden Üzmez"in bitkin olduğu ve koluna giren polislerin desteğiyle yürüdüğü dikkati çekti. İfade verirken fenalaşması üzerine de adliyeye doktor çağrıldı. Tedavi gören ve sürekli ilaç kullanan Üzmez"in ifadesi doktor kontrolünde alındı.


8-15 yılla yargılanacak

Mahkemeye verdiği ifadenin ardından tutuklanan Üzmez, Bursa E Tipi Cezaevi"ne gönderildi. 76 yaşındaki gazeteci, 15 yaşından küçük çocukla ilişkiye girmekten TCK"nın 103. maddesine göre “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi"nde yargılanacak.


Çocuk şikayet etmese bile...

Hukukçular, kız 15 yaşından küçük olduğu için rızasının dikkate alınmayacağını ve kızın şikayetini geri alması halinde bile Üzmez"in aynı suçtan yargılanacağını söylüyor.

Kızın ailesi mi zorladı?

Tecavüze uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç."nin annesi L.Ç. ile babası B.Ç. de adliyede kızlarını Hüseyin Üzmez"le birlikte olmaya zorladıkları iddiasıyla ifade verdi.


"Bana komplo kurdular"

Cezaevine konulmadan önce parmak izi alınması için Bursa Emniyet Müdürlüğü"ne getirilen Üzmez, mendilini çıkarıp gözyaşlarını sildi. Bu sırada gazetecilerin “Neden böyle yaptınız?” sorusuna “Bana büyük komplo yaptılar. Mahkeme aşamasında konuşmayacağım. Daha sonra hesaplaşacağım” yanıtını verdi.

Eşi kendinden 50 yaş küçük

Kavgacı üslubuyla tanınan Hüseyin Üzmez, Bursa"da 9 Ocak 2003"te Nilüfer Evlendirme Dairesi"nde, kendisinden 50 yaş küçük hafız Ayşe Yılmaz"la nikah masasına oturmuştu.


Anne de tutuklandI

Hüseyin Üzmez"in birlikte olduğu 14 yaşındaki B.Ç. ve babası Bekir Ç."nin şikayeti üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. Büşra Ç."nin annesi Livaze Ç. "Kızını fuhuşa zorlamak" suçundan tutuklandı. Baba Bekir Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İnegöllü 14 yaşındaki B.Ç."nin anne ve babasıyla bir süredir Hüseyin Üzmez"in Mudanya"nın Hasanbey Mahallesi"nde bir apartmanda yazlık olarak kullandığı eve gidip geldiğini söyleyen komşuları, ailenin küçük kıza Üzmez"le birlikte olması için baskı yaptığını ileri sürdü.

Vatan