Para karşılığı fuhuş yaptığı iddiasıyla B.Ç."nin annesi Livaze Ç."nin peşine düşen polis, teknik telefon dinlemesi yaparken Üzmez"in olayını ortaya çıkardı.
Milliyet"in aldığı bilgiye göre, Bursa Emniyeti Ahlak Bürosu dedektifleri, Livaze Ç."nin para karşılığı erkeklerle birlikte olduğu yolundaki istihbarat üzerine çalışma başlattı. Başlatılan operasyon sırasında polis, Livaze Ç."nin kullandığı telefonları da dinlemeye aldı. Dinlemelerde Livaze Ç."nin para karşılığı erkeklerle birlikte olduğu yönündeki bilgilerin yanı sıra, görüşmelere kızı B.Ç."yi de konu ettiği belirlendi. Görüşmelere konu olan B.Ç."nin yaşının küçük olduğu da saptandı.
Polis, Livaze Ç."nin telefonla görüştüğü erkeklerden birisinin de Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez olduğunu saptadı. Cinsel istismar olabileceği kuşkusundan hareket eden polis, operasyon için cuma akşamı düğmeye bastı.
Livaze Ç."yi takibe alan polis zanlı anneyi gözaltına aldıktan sonra, Üzmez"i B.Ç. ile birlikte geldiği Mudanya sahilindeki çay bahçesinde yakaladı. Üzmez"in hesabından para çekmek için evden çıkan Livaze Ç. Ahlak Bürosu"na götürüldü. Anne Livaze Ç., birlikte olduğu erkeklerden eşinin bilgisinin olmadığını anlattı.

Üzmez"e özel koruma

"Cinsel istismar" suçundan tutuklanarak cezaevine konulan 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, diğer mahkûmların saldırısına uğrayabileceği tehlikesine karşı tek kişilik koğuşta 24 saat kamerayla izleniyor.

"Eşlerimizle yatarız neler neler yaparız"

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez, İsmailağa cemaatinin dergisi "Arifan"ın Nisan sayısına verdiği röportajda cinsel hayattan hapishane hatıralarına uzanan anı ve düşüncelerini anlattı.

14 yaşında bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Üzmez, röportajında şunları anlattı: "Bakın, biz eşlerimizle yatarız, neler neler yaparız. Üstelik bu Allah"ın emrine uygundur ve hiç de utanmayız. Halbuki on yaşında bir çocuğun yanında bunları yapamayız. Helaya gireriz, rahatlarız orada ama ne bir çocuğun yanında ne de eşimizin yanında bunu yapmayız. Ama işte tüm bunları Allah görüyor, biliyor, her an her yerde mevcut.

GAFLET RAHMET OLUYOR

Yani böylesine gaflet içinde olduğumuz bir durum sözkonusu ama bu gaflet bizim için rahmet oluyor. Eğer o gafletimiz olmasaydı on yaşında bir çocuğun yanında yapamadığımızı Yüce Allah"ın huzurunda nasıl yapacaktık." Demek ki gaflet de bir rahmettir. Tabii mümkün olduğu kadar Allah"ın yap dediğin yapmak, yapma dediğinden kaçmak lazım. Çünkü iyice gaflete dalıp da Allah"ın emirlerini tutmaz, yasaklarını çiğnersek, o zaman bu gaflet, rahmet değil zahmet olur."