14 yaşındaki kıza 'cinsel istismar'la suçlanan Vakit yazarı Üzmez yarın hakim karşısına çıkacak.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına yarın başlanacak. Tutuklandığı nisan ayından sonra ilk kez yargıç önüne çıkacak olan Hüseyin Üzmez'in 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Bir ihbarı değerlendiren İnegöl Cumhuriyet Savcılığı, küçük yaştaki kızları B.Ç.'yi para karşılığı erkeklere sattığı öne sürülen anne Livaze Ç. ile baba Bekir Ç.'nin telefonlarını dinlemeye aldı. Savcılık telefon görüşmelerinden, Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'in B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğunu ortaya çıkarttı. Polis, geçen Nisan ayında Hüseyin Üzmez, B.Ç. ve annesi Livaze Ç.'yi gözaltına aldı. Kızını sattığı öne sürülen Bekir Ç. ise İnegöl'de yakalandı. Hüseyin Üzmez'in, ilerleyen yaşı nedeniyle cinsel ilişkiye giremeyip, B.Ç. ve annesinin cinsel organlarını okşayıp öptüğü ifadelerde yer aldı.

26 Nisan günü geniş güvenlik önlemleri altında Mudanya Adliyesi'ne çıkartılan Hüseyin Üzmez ile B.Ç.'nin annesi Livaze Ç. tutuklanırken, baba Bekir Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. B.Ç. ise devlet korumasına alındı.

KIZLA EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYORMUŞ

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde can güvenliği açısından önce tek kişilik koğuşa, ardından yaşlıların kaldığı bölüme nakledilen Hüseyin Üzmez hakkında hazırlanan 6 sayfalık iddianamede, B.Ç. ve annesi ile yaptığı telefon görüşmelerine yer verildi.

Bursa'da 9 Ocak 2003 tarihinde Nilüfer Evlendirme Dairesi'nde, o dönem 23 yaşında olan hafız Ayşe Yılmaz'la evlenen Hüseyin Üzmez, B.Ç.'nin söylediklerinin doğru olabileceğini belirterek, kendisinden 64 yaş küçük olan kız çocuğu ile de evlenmeyi düşündüğünü öne sürmüştü.

ÜZMEZ'E 25, ANNEYE 20 YIL İSTENİYOR

Hüseyin Üzmez ile B.Ç.'nin annesi Livaze Ç.'nin yargılanmasına yarın Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. İ

lk kez hakim karşısına çıkacak olan Üzmez'e, 'Küçük yaştaki kıza cinsel istismarda bulunup ruh sağlığını bozmak' suçlamasıyla 25 yıl, anne Livaze Ç.'ye ise 'Kızını fuhuşa teşvik' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Aynı soruşturmada gözaltına alınan baba Bekir Ç. hakkında ise, savcılık tarafından soruşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.