Uğur Dündar"ın ve eşinin kişisel verilerini ele geçirerek yayınlayan Vakit Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ahmet Karahasanoğlu hakkında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 yıla kadar hapis istemi ile ceza davası açtı.

Uğur Dündar ve eşine ait kişisel verileri ele geçirerek yayınlayan Vakit Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ahmet Karahasanoğlu"na 6 yıla kadar hapis istemli dava açıldı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 06.11.2009 tarihinde ilk duruşması yapılacak olan 2009/654 Esas sayılı dava Uğur ve Yasemin Dündar"ın şikâyetleri üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından açıldı.

Ergenekon Davasının ikinci iddianamesinde; soruşturma konusu ile hiçbir ilişiği bulunmayan, gerçeğe aykırı, ahlaksız iftira ve hakaretlere yer verilmek suretiyle; kişisel haklarına, onur, şeref ve saygınlığına saldırılması üzerine Uğur Dündar"ın soruşturma savcılarına dönük eleştirilerinin ardından Vakit Gazetesi iddianamede yer verilen ahlaksız iftiraları kanıtlamaya koyulmuş ve Emniyet Müdürlüğü"nden kendilerine servis yapılan Uğur Dündar ve eşine ait yurtdışına giriş çıkış kayıtlarını yayınlamıştı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. BÜNYESİNDE VAKİT"E SERVİS YAPANLARI ARIYOR.

Vakit Gazetesinde yayınlanan haberin ardından Uğur Dündar"ın şikâyeti üzerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde de bir soruşturma başlatmış ve geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü müfettişleri Uğur Dündar"ın da bilgisine başvurmuştu. Emniyet müdürlüğü bünyesinde, 16 ayrı birimden 56 kez Uğur Dündar ve eşinin bilgilerine erişildiğini tespit eden İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin sürdürdüğü soruşturmanın da önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

Uğur Dündar, 2. Ergenekon İddianamesinde yer verilen ahlaksız iftiraları sert bir dille eleştirirken “Benim eşim evlendikten sonra hiçbir zaman tek başına yurt dışına çıkmadığı gibi hayatında Brezilya"ya gitmedi. Evliliğimiz döneminde Brezilya"ya gittiğini biri çıksın ispat etsin. Ben şu dakikada görevimi bırakacağım. Bu namus meselesi” ifadelerini kullanmış bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü"nden Vakit Gazetesine yapılan servis ile Uğur Dündar"ın ve eşinin yurtdışına giriş çıkış bilgileri geçmişten bugüne tüm detayları ile yayınlanmıştı.

AHLAKSIZ İMA İÇİN AHLAKSIZ ÇARPITMA…

Uğur Dündar"ın sert tepkisini bütünlüğünden kopartan Vakit Gazetesi, evlendikten sonra yurtdışı seyahatlerine ya annesi ya Dündar"ın kız kardeşlerinden biri veya çocuklarının bakıcıları ile birlikte gidip gelen Dündar"ın eşinin, tek başına yurtdışına çıkığını kanıtladıklarını ileri sürerek; gayri ahlaki imalarda bulunmuştu.

Uğur Dündar"ın Avukatı Vural Ergül tarafından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı"na yapılan şikâyette; “2. Ergenekon İddianamesinde saldırıya uğrayan Dündar"ın, aile yaşamına dönük soruşturma konusu ile hiçbir ilişiği bulunmayan, gerçeğe aykırı, ahlaksız iftira ve hakaretlere yer verilmesinin kamuoyunca da çok geniş kesimlerde ağır eleştirilere konu olmasından sonra Dündar"ın soruşturma savcılarını Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu"na şikâyet ettiği belirtilerek, bu gelişmenin ardından Vakit Gazetesinin, adeta Ergenekon soruşturma savcılarının avukatlığına soyunduğu belirtildi. Av. Vural Ergül şikâyet dilekçesinde; Uğur Dündar"ın eşinin tek başına yurtdışı seyahate gidip gelmesinin gayri ahlaki bir imaya konu edilmesinin, esasen Dündar ailesine ait kişisel verileri hukuka aykırı olarak elde etme ve yayınlama suçunun amacını ve kastını açıkça ortaya koyduğunu” belirterek, sanığın “büyük olasılıkla, ceza yaptırımından kaçınmak için gerçeklerin yerine yalanlara sığınacağını ve Dündar ailesine ait kişisel verilerin ya kendilerine posta yolu ile isimsiz bir ihbar mektubu eşliğinde ya da [email protected] elektronik posta adreslerine, IP"sinin tespit edilemeyeceğinden şüphe dahi etmeye gerek olmayan yahut ancak bir internet kafeye ait olduğu tespit olunabilecek bir elektronik posta adresinden gönderildiğini iddia edeceklerini” ifade etmişti.

Vakit Gazetesinde 14.05.2009 tarihli, “Kendini asma, cevap ver” başlıklı ve 15.05.2009 tarihli “Herkes bu haberi konuşuyor” başlıklı haberlerde Uğur Dündar"ın eşinin yurt dışı seyahatlerini tartışmaya açılarak ahlak dışı bir takım imalara konu edilmek istenilmiş ve Dündar ailesinin yurtdışına giriş çıkış tarihleri, pasaport numaraları, giriş çıkış yapılan sınır kapıları da tüm ayrıntıları ile birlikte verilmişti. - milliyet