Vali Coş"un makamında gerçekleşen ziyarete Vakıflar Bölge Müdürü Ali Zengin"in yanı sıra İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Vakıfbank Çarşı Şubesi Müdürü Veysel Topaloğlu, Vakıfbank Bulvar Şubesi Müdürü Hikmet Bayır, Vakıflar Bölge Eski Müdürü Fettah Mersin ve Vakıf eski kurucularından Ramazan Özsoy katıldı.
Vakıflar Haftasının Aydın"da çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olduğuna işaret eden Vakıflar Bölge Müdürü Ali Zengin, “Yılın bir günü değil, her günü Vakıflara değer verilmesi arzusundayız. 1500 yıllık bir geçmişi olan vakıflar; bir saatte, bir haftada anlatılabilecek bir konu değildir. Fakat en güzel hizmetin sunulabilmesi için tabandan tavana önem vererek en iyi şekilde yaşatmak, vakfetmek, prensibiyle ayakta tutmak idealimizdir” dedi.
“Vakıflar bizim medeniyetlerimizde çok önemli yer teşkil eden sosyal devlet olmanın gereği bir sivil toplum kuruluşudur, günümüzde de önemini devam ettirmektedir” diyen Vali Coş da, “Geçmişte göçmen kuşlarını bile koruyup gözetmekle görevli vakıfların kurulduğu düşünüldüğünde, ecdadımızın bu müesseseyi ne kadar iyi çalıştırdığını, başta fakir, fukara, dul, yetimler, gazilerin, şehit yakılarının olmak üzere yardıma muhtaç insanlar gibi pek çok toplum ihtiyacının da bu vakıflar eliyle karşılandığı unutmayalım. Vakıflar bu hizmetlerle de sınırlı kalmayıp; köprü, han, hamam, camii, aşevi, imalathane, hastane okul gibi pek çok alanlarda da tarih boyu halka hizmet verdi ve vermeye de devam edecek. Vakıflar bizim medeniyetimizin yüz akı olan kuruluşlardan bir tanesidir. Atalarımızın yaptığı bağışladığı vakıf eserlerine sahip çıkmak bizim görevlerimiz arasındadır. Bu görevi Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü en iyi şekilde yerine getirerek, özellikle son yıllarda ecdat yadigarı vakıf eserlerinin yenilenmesi, restore edilmesi ve amaçları doğrultusunda değerlendirilmesi konusunda büyük gelişmeler sağlandı. Bu haftaların amacı toplumsal duyarlılığı artırmaktır” diye konuştu. -iha