Vakıfbank Türk Telekom Bayan Voleybol Takımı, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın finalinde Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımına 3-0 mağlup olarak Dünya ikincisi oldu.
 
Katar'ın başkenti Doha'da düzenleren şampiyonanın finalinde Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin finalinde de karşılaşan Vakıfbank Türk Telekom ile Rabita Bakü karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi finalinde rakibini mağlup eden Vakıfbank Türk Telekom, bu kez rabine 25-15, 25-18 ve 25 -9'luk setlerle mağlup olarak Dünya ikinciliğinde kaldı.
 
Karşılaşmaya iyi savunma yaparak başlayan Rabita Bakü, ilk teknik molaya 6 sayı farkla 8-2 önde girdi. Vakıfbank Türk Telekom, teknik mola sonrasında 5-1'lik seriyle durumu 9-7'ye getirdi. İki takımın da iyi savunma yaptığı maçta ikinci teknik molaya Azeri temsilcisi 16-12 önde gitti. Bir türlü istediği ritmi tutturamayan Vakıfbank Türk Telekom karşısında özellikle Osmokrovic ile etkili olan Rabita Bakü, ilk seti 25-15 kazanarak 1-0 öne geçti.
 
İkinci sete daha iyi başlayan temsilcimiz ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. İstediği hücumları bir türlü yapamayan ve Vakıfbank Türk Telekom karşısında Rabita Bakü, ikinci teknik molaya girilirken 16-15 öne geçti. 15-15'den sonra 8-0'lık bir seri yakalayan Azeri temsilcisi set sonuna 23-15 önde girerken, seti de 25-18 kazanarak durumu 2-0 yaptı.
 
Üçüncü sete Rabita Bakü iyi başladı ve ilk teknik molaya 8-5 önde gitti. Oyundan kopan Vakıfbank Türk Telekom karşısında 8-1'lik bir seriyle Rabita Bakü, ikinci teknik molaya 10 sayı farkla 16-6 önde girdi. Konsantrasyonunu tamamen kaybeden Vakıfbank Türk Telekom, seti 25-9 maçı da 3-0 kaybetti.
 
Finale kadar set vermeden gelen Vakıfbank Türk Telekom, beklenen oyununu sergileyemezken rakibinden sadece 42 sayı alabildi. Vakıfbank Türk Telekom'da Glinka ve Bahar 10'ar sayıyla oynadı. Maçın yıldızı ise geçen sezon Fenerbahçe forması giyen ve finalde 16 sayı kaydeden Natasa Osmokrovic oldu. Vakıfbank Türk Telekom, maç boyunca 23 hata yaparken, Rabita Bakü ise sadece 4 hatayla oynadı.
 
İlk kez geçtiğimiz sene düzenlenen Dü