Virüsü kapanların sayısı 26'ya yükseldi. Sağlık Bakanlığı, grip belirtileri olan çocukların okula gönderilmemesini önerdi.

ANKARA - Bilkent Universitiy Preparatory School (BUPS) İlköğretim Okulu'ndaki domuz gribi sayısı 26"ya yükseldi. Domuz gribi virüsü bulunan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Bu vakalardan 21'inin öğrenci, 4'ünün veli ve 1'inin ise öğretmen olduğu açıklandı. Son vakalarla birlikte Türkiye'de H1N1 virüsü taşıyanların sayısı 518'e yükseldi.

TATİL UZAYACAK MI?
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Buzgan, dün yaptığı açıklamada söz konusu okulda Salı günü sona erecek tatilin uzatılmayacağını açıklamıştı.

Ancak vaka sayısındaki son artışla birlikte tatilin uzatılmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor.

GRİP ÇOCUĞU OKULA GÖNDERMEYİN
Sağlık Bakanlığı domuz gribinden korunmada alınması gereken önlemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

''Ailelere, grip belirtileri olan çocuklarını okula, dershaneye, kreş veya bakımevine göndermemeleri önerilmektedir. Bu durumda olan çocukların evlerinde kalmaları, dinlenmeleri ve mümkün olduğunca diğer kişilerle temas etmemeleri önemlidir.

Tüm vatandaşlarımızın sık sık su ve sabunla ellerini yıkamaları, hastalığın bulaşmasını önlemede en önemli tedbirdir. Ayrıca, öksürük veya hapşırık esnasında ağzın ve burnun tek kullanımlık kağıt mendil ile kapatılması ve mendilin çöp kutusuna atılması veya kolun iç yüzüne hapşırılması, evlerimizin ve bulunduğumuz mekanların havalandırılması, özellikle sık dokunulan eşyaların ve yüzeylerin temizliğinin sağlanması, hastalığın bulaşmasının önlemesine yardımcı olan diğer tedbirlerdir.'' /akşam