Ankara'da yaşayan babasının kimliği belirsiz cesetlerin fotoğrafları arasından teşhis etmesinin ardından Coşkunlu'nun katilleri yakalandı. Genç çocuğun iki arkadaş gurubunu birbirine düşürdüğü için öldürüldüğü öğrenildi.


Bakırköy Florya Atatürk Ormanı'nda 25 Ekim 2007 tarihinde 19-20 yaşlarında vücudunda kesik ve darp izleri bulunan kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunmuştu. Polis, cinayete kurban giden gencin kimliğini tespit etmek için çalışma başlatmış ancak bir sonucu ulaşamamıştı.

Genç çocuğun Ankara'da yaşayan ailesi, bir yıldır haber alamadığı İstanbul'da yaşayan 19 yaşındaki oğulları Yaşar Coşkunlu'nun bulunması için Ankara polisine müracaat ederek oğullarının kayıp olduğunu bildirdi. Polis, aileye son bir yıl içinde Türkiye'de bulunan kimliği belirsiz cesetlerin fotoğraflarını gösterdi. Albümü inceleyen aile Florya Atatürk Ormanı'nda bulunan kimliği belirsiz cesedin oğulları Tuncay Coşkunlu'ya ait olduğunu teşhis etti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün cesedin teşhis edildiğini haber vermesi üzerine harekete geçen Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro dedektifleri, öldürülen genç ile ilgili geniş çaplı bir araştırma başlattı. Bir aylık yapılan inceleme ve teknik takip sonrası Coşkunlu'nun katili olduğu tespit edilen Tuncay Tınkır ve Şafak Azbay isimli iki arkadaş gözaltına alındı. Bakırköy Asayiş Büro'ya götürülen iki arkadaş vahşi cinayeti işlediklerini itiraf etti.

ÖNCE DÖVDÜLER SONRA ÖLDÜRDÜLER

İfadesi alınan Azbay, Coşkunlu'nun başka bir arkadaş gurubu ile aralarını bozduğu için Atatürk ormanında bira içtikleri sırada tartışma yaratarak Coşkunlu'yu feci şekilde dövdüğünü itiraf etti. Tartışma sırasında yanında bulunan arkadaşı Tınkır'ın ise bira şişelerini kırdıktan sonra Coşkunlu'nun vücuduna saplayarak öldürdüğünü belirtti. Polis tarafından ifadeleri alınan katil zanlıları Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

SABAH