Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanrın dünkü karar duruşmasına, tutuklu sanık S.G. ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, "planlayarak adam öldürmek" suçunu işleyen S.G.'yi önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanık S.G.'nin duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı ömür boyu hapse çevirdi.


Uşak'ta 10 Nisan 2008'de başı taşla ezilerek öldürüldükten sonra cesedi gömülü olarak bulunan 21 yaşındaki Elif Şen'in katil şüphelisi olan S.G., olayın ardından 8 ay sonra Kuşadası'nda yakalanmıştı. Şen'in, 3 yıldır Uşak'ta yerel bir gazetede muhabirlik yapan S.G. ile yaşadığı ortaya çıkmıştı. Cinayetin ardından Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne kaçan S.G., telefon takibine alınmış, görüştüğü birine işlediği cinayetten bahsedince 15 Aralık 2008'de Kuşadası'nda yakalanmış ve Uşak'taki sorgusunda cinayeti itiraf etmişti.


S.G. ifadesinde, daha önce kendisinden çocuk aldıran Elif Şen'in ikinci kez hamile kalması üzerine sorunların arttığını, yeniden tartışmaya başladıklarını ve son olarak Akse Çamlığı'nda çıkan kavgada Elif Şen'i öldürdüğünü söylemişti.

Hürriyet