Akrabası tarafından kaçırılan, vücudu parçalara ayrılan ve cesedinin parçaları sobanın içinde bulunan 11 yaşındaki Ural'ın nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı. İşte Ural cinayetinin arkasındaki sır perdesi....

Antalya'da aralarında husumet bulunan akrabası kuyumcu Yusuf Ziya Çelikcan'ın oğlu 11 yaşındaki Ural Giray Çelikcan'ı, 200 bin euro fidye için kaçıran 27 yaşındaki Beşir A. H.'nin, talihsiz çocuk uykudayken başını elektrikli testereyle kestiği ortaya çıktı. Ural'ın vücudunu da aynı testereyle parçalara ayırıp sobada yakan Beşir A.H.'nin, fidye için buluşma yeri vermesine karşın cinayeti neden işlediği henüz çözülemedi. Olay yerinde ve testereyi satın aldığı yapı market mağazasında tatbikat yaptırılan vahşetin zanlısı Beşir A.H. tutuklandı.

Özel bir okulda okuyan Ural Giray Çelikcan, geçen çarşamba günü Metin Kasapoğlu Caddesi'ndeki evine gitmek üzere okul servisine bindi. Çelikcan, caddeye 50 metre uzaktaki evlerine yakın noktada servisten indi. Oğlunun oturdukları 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan geldiğini gören anne Sedef Çelikcan da içeri girip kapıyı açtı. Bir süre sonra oğlu eve gelmeyince paniğe kapılan Sedef Çelikcan, 5 yıldızlı bir otelde kuyumcu mağazası olan eşi Yusuf Ziya Çelikcan'a haber verdi. Çelikcan çifti, Demircikara Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu.

200 BİN EURO FİDYE İSTEDİ

Bu arada Yusuf Ziya Çelikcan'ı cep telefonundan arayan, aralarında daha önceden husumet de bulunan halasının oğlu Beşir A. H., oğlunu kendisinin kaçırdığını ve 200 bin euro karşılığında serbest bırakacağını söyledi. Çelikcan'ın bu gelişmeyi bildirmesi üzerine harekete geçen polis ve jandarma ekipleri ortak çalışma başlattı.

Antalya Emniyeti Gasp Bürosu dedektifleri, savcılık talimatıyla Çelikcan ve Beşir A.H.'nin cep telefonlarını teknik takibe aldı. Çelikcan, polisin yönlendirmesiyle bir süre sonra kendisini tekrar arayan Beşir A.H.'ye 5M Migros önünde buluşma yeri verdirdi. Bu arada cep telefonu sinyalinden yola çıkan polis, Beşir A. H.'nin Antalya merkeze bağlı Duacı Köyü'nde olduğunu belirledi. Gasp Bürosu'na bağlı 3 ekipten oluşan ve aralarında bir emniyet amirinin de bulunduğu 11 polis, derhal Duacı Köyü'ne gitti.

UYURKEN BAŞINI KESTİ

Bu gelişmeler yaşanırken zanlı Beşir A.H., evde uyuyan Ural Giray Çelikcan'ın başını elektrikli testereyle kesti. Beşir A.H. daha sonra da talihsiz çocuğun kollarını ve bacaklarını kesti. Beşir A.H., çocuğun önce başını ardından da ikiye böldüğü sol bacağını, sağ bacağının alt kısmını ve yine ikişer parçaya ayırdığı kollarını aynı sobada yaktı. Bu sırada eve baskın düzenleyen polis, Beşir A. H.'yi suçüstü yakaladı, çocuğa ait gövde kısmıyla sağ bacağın baldır kısmının dışındaki bölümlerinin yandığı anlaşıldı.

Gözaltına alınan Beşir A. H.'nin, Duacı Köyü'ndeki villayı 20 gün önce aylık 400 YTL'ye kiraladığı, 07 SZ 613 plakalı beyaz renkli otomobille kuzenini kaçırdığı, cinayetten bir gün önce Aspendos Bulvarı'ndaki bir yapı marketten elektrikli testereyi satın aldığı belirlendi.

Beşir A.H.'ye, dün gece jandarma ekiplerince olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Dün de cinayet öncesinde alışveriş yaptığı mağazalarda yer gösterme yaptırılan Beşir A.H.'nin Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusu sürüyor.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Vahşice katledilen Ural Giray Çelikcan'ın cenazesi, dün Ankara'daki Kocatepe Camii'ne getirildi. Camide anne Sedef, baba Yusuf Ziya ve kızları İdil Çelikcan"ın yanı sıra akrabaları, yakınları ile sınıf arkadaşları da hazır bulundu. Baba Yusuf Ziya Çelikcan, oğlunun tabutunu okşayarak gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Çelikcan"ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı"nda toprağa verildi. Vahşi cinayet kurbanı Ural Giray Çelikcan için ailesi ve akrabalarının yanı sıra sınıf ve okul arkadaşları da ardından gözyaşı döktü.


DHA