KAYSERİ’NİN Talas ilçesinde, 21 Eylül 2009’da Ramazan Bayramı’nın 2. gününde şeker toplamak için evlerinden çıkan ve geri dönmeyen 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay’ı vahşice katlettikten sonra cesetlerini Yozgat’ta gömen Uğur Veli Gülışık hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Bartan’ın hazırladığı 5 sayfalık iddianame, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. İddianameye göre sanık Gülışık, “Suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak, suçun işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak, bedenen ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten adam öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuğu cinsel amaçlı cebir, tehdit veya hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’’ suçlarından yargılanacak.
 
Müebbetin yanısıra 85.5 yıl
 
İddianamede, sanık Uğur Veli Gülışık hakkında, kasten adam öldürmek suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Ayrıca sanık Gülışık hakkında, hürriyetten yoksun bırakma suçundan 3 kez 6 yıldan 21 yıla kadar ve cinsel istismar suçundan 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis olmak üzere, toplam 85,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 
 
AKIL SAĞLIĞI YERİNDE
 
Hazırlanan iddianameye, Uğur Veli Gülışık’ın akıl sağlığının yerinde olduğuna dair Ankara Numune Hastanesi’nden alınan heyet raporu da eklendi. Bu arada, davanın, güvenlik gerekçesiyle başka bir kente alınabileceği belirtildi. Ankara’dan gelen özel bir ekibin ya;tığı çalışmalar sonrasında olaydan yaklaşık 1,5 yıl sonra katil zanlısı olarak gözaltına alınan sanık Uğur Veli Gülışık, Kayseri Adliyesi’ne çıkarıldığı zaman linç edilmek istenmişti. Tutuklandıktan sonra güvenlik nedeniyle 27 Mart 2011 tarihinde Ankara’ya nakledilen sanik Gülışık, kaldığı hücrede intihara teşebbüs etmişti. (star)