Hayvan hakları grubu Mercy for Animals'dan şok iddia: Iowa'da bir yumurta üretme merkezinde istenmeyen civcivler canlı canlı öğütülüyor!

SEKTÖRDE YAYGIN BİR UYGULAMA

Grubun yayımladığı video, mayıs ve haziranda iki haftada kaydedilmiş. Grup, kuluçkaya yatamayacak ya da kâr ettirecek kadar et veremecek erkek civcivlerin canlı canlı öğütücüye atılmasının bu sektörde yaygın bir uygulama olduğuna dikkat çekiyor.

CAN ÇEKİŞİYORLAR

Videoya çekilen firma, Batı Des Moines'daki Hy-Line America. Video, fabrikada işe giren bir Mercy for Animals çalışanı tarafından gizli kamerayla çekilmiş. Görüntülerde bir Hy-Line çalışanı ötüşen civcivlerin bulunduğu yerden bir grup alıp oluktan aşağı atıyor. Erkek olduğu belirtilen bu civcivler sonra canlı olarak öğütme makinesine atılıyor.
Devamında bir civciv bir yığın yumurta kabuğunun arasında, tasnif makinesinden düştükten sonra can çekişirken, hâlâ canlı olan bir başkasıysa bir yıkama döngüsü tarafından haşlandıktan sonra yerde yatarken görülüyor.

'ANİ ÖTANAZİ' MEŞRUYMUŞ

Hy-Line, görüntünün uygunsuz bir davranış ve firmanın hayvan hakları politikasının ihlali olduğunu belirtiyor. Ancak 'ani ötanazi' denilen, erkek civcivlerin öğütücüyle öldürülmesinin veteriner ve bilimsel topluluk tarafından desteklenen bir uygulama olduğunu da ekliyor. (Radikal)