Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi'nden bir grup, AK Parti İl Başkanlığı'nı işgal etti. Polis, kapıyı üzerlerine kilitleyen yaklaşık 30 kişilik grubu ikna etmeye çalışıyor.

Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi'nden çoğunluğu bayan ve çocuklardan oluşan yaklaşık 30 kişilik bir grup, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'nı işgal etti. İsrail"in Filistin"e yönelik saldırılarını protesto eden grup, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı"nın camına Şanlıurfa"nın yöresel kıyafeti "puşu" ile "Siyonist rejimle ilişkiler kesilsin" pankartı asıldı.

Karakoyun İş Merkezi"nin yanında bunun bulunan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı"nda kendilerini bir odaya kilitleyen ve aralarında bayan ile çocuklarında bulunduğu dernek üyeleri, "Siyonist kesimle ilişkiler kesilsin", "Kahrolsun İsrail", "Erdoğan ağlıyor, Chavez kovuyor" sloganları attı.

AK Parti yetkilileri, polis ile birlikte kapıyı açmaları için, uzun süre dernek üyeleri ile konuştu. Kapıyı üzerine kilitleyen dernek üyeleri gazetecilerin içeri alınması için kapıyı açınca arbede yaşandı. Bazı basın mensupları arada sıkışında giysileri yırtıldı.

AK Parti İl Başkanlığı"ndan bir kişi kapının açılmasını fırsat bilerek içeri girdi, ancak dernek üyeleri kapıyı tekrar kapattı. Dernek üyeleri ile AK Parti yetkilileri arasında uzun süre sözlü diyalog yaşandı. Olayın gerçekleştirdiği iş merkezine çok sayıda çevik kuvvet ekibi ile polis gönderildi.

Polis ve AK Parti yetkilileri eylemin sonlandırması için grubu ikna etmeye çalışıyor.


HABER 7