CHP, şu an fakültelerce ve hükümetin ilgili birimlerince yıllardır yapılan sosyal uygulamaları “seçim vaatleri” kapsamında “proje” olarak kamuoyuna sundu.

CHP, şu an fakültelerce ve hükümetin ilgili birimlerince yıllardır yapılan sosyal uygulamaları “seçim vaatleri” kapsamında “proje” olarak kamuoyuna sundu. Ziraat fakültelerinin yıllardır sürdürdüğü uygulamalar, Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı"nın rutin hizmetleri, Milli Eğitim Bakanlığı"nın “gönül köprüsü projesi”, Sağlık Bakanlığı"nın “psikolojik danışma merkezleri”, belediyelerin “aile yaşam merkezleri” ve daha pek çok yürürlükteki uygulama, CHP"nin seçim vaatleri arasına girdi. İşte onlardan bazıları.

GENÇLİK VE ZİRAAT UYGULAMASI

CHP"nin yeni bastırıp dağıttığı Gençlik ve Eğitim konusundaki seçim vaatleri broşüründe, “Kırsal kesimde, köy ve mezralarda yaşayan gençlerin, başta seracılık, arıcılık, hayvancılık, tarım ve diğer ziraat alanlarında uygulamalı eğitim almaları konusunda özendirici ve kolaylaştırıcı düzenlemelere gideceğiz” denildi. Ankara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi. Selçuk Üniversitesi ve daha pek çok ziraat fakültesine sahip üniversitelerde, “Hayata Artı Gençlik Programı”, “Avrupa Birliği Genç Ziraat Programı”, “DPT Ulusal Ajans Gençlik Programı” adı altında uygulanan projelerle köy ve mezralara kadar inilerek oradaki gençler ve kadınların zirai üretim zincirine dahil edilmesi amaçlanıyor.

PSİKOLOJİK DANIŞMA MERKEZLERİNİ YENİ KEŞFETTİLER

CHP"nin broşüründe, “Gençlerin bedensel, ruhsal ve cinsel gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmeleri için gerekli önlemleri alacağız. Aile veya topluma uyum sağlamada, gelecek ile ilgili planlamada, zararlı alışkanlıklardan korunma sorunlarında aile ve gençlerimize destek verecek "Psikolojik Danışma Merkezleri" yaygınlaştırılacaktır” deniliyor.

Sağlık Bakanlığı"nın Türk Psikiyatri Derneği ile ortaklaşa yaptığı çalışmalar çerçevesinde Türkiye"de yıllardır ücretsiz “Psikolojik Danışma Merkezleri” bulunuyor. Eskiden psikiyatrist istihdamı zorunlu olmayan bu merkezler için, üç yıl önce psikologlara ek olarak tıp eğitimi almış psikiyatristlerin istihdamı da zorunlu kılınarak, söz konusu merkezlerin kalitesi maksimuma çıkarıldı.

AK PARTİLİ BELEDİYELERİN “AİLE YAŞAM MERKEZLERİ” BROŞÜRDE

CHP"nin seçim vaatleri broşüründe, “Yerel yönetimlerin de yaygın katkı ve sorumluluğu altında, spor, sanat, gezi, araştırma gibi sosyal projeler geliştirerek, çocuklarımızın sosyal, üretken ve yaşatıcı olmalarını destekleyeceğiz.

Kent merkezlerinde gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine katkı için, hoşgörülü, farklılıkları bir değer olarak gören, ulusal değerleri özümsemiş, dünyaya açık bir gençliğin buluşacağı "Cumhuriyet Gençlik Evleri" Projesini gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verildi.

Ak Partili pek çok belediyede “Aile Yaşam Merkezleri” uygulaması yıllardır yapılıyor. Gençler, çocuklar ve kadınlara yönelik sanat, spor ve kültür aktiviteleri ücretsiz olarak sağlanıyor. Sadece Ankara"da Büyükşehir Belediyesi tarafından hemen her semte kurulan bu merkezler içinde çocuk ve gençlik kulüpleri, kreşler, spor ve kültür salonları ve sanatın hemen her dalında onlarca uygulama uzman kadrolar tarafından hizmete sunuluyor.

“GÖNÜL KÖPRÜSܔ UYGULAMASININ SADECE İSMİNİ DEĞİŞTİRDİLER

CHP broşüründe ayrıca Hüseyin Çelik"in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde uygulamaya geçen bir proje de aynen yer aldı: “Gençlerin beraberlik ve kaynaşmalarını sağlamak, ülkemizin farklı bölgelerinin kültür ve gelenekleri ile gençlerimizi kaynaştırmak amacıyla, "İller Arası Gençlik Değişimi" programları düzenleyecek, ülkelerarası gençlik değişim programlarını yaygınlaştıracağız.”

Sadece ismi değişik olarak sunulan bu proje, şu an AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Çelik"in Milli Eğitim Bakanlığı döneminden bu yana uygulanıyor. “Gönül Köprüsü” adıyla başlayan proje sayesinde 2008"den bu yana, 3 yılda 81 ilden 130 bini aşkın çocuk farklı bölgelerden illerde 5 gün süreyle misafir edildi. Geçen yıl yurtdışına da açılan projeyle 7,8,9,10 ve 11. sınıftaki öğrencilerin KKTC"den başlamak üzere dünyayı tanımalarına imkan sağlanıyor.

yeniakit