AYDINPOST HABER SERVİSİ-MHP Aydın Milletvekilliğine tekrar seçilen Ali Uzunırmak, “Bu halkın iradesi ve tercihidir. Aydın'daki sonucu hayretle karşıladım” dedi.
 
“BU HALKIN İRADESİ VE TERCİHİDİR”
 
MHP Aydın Milletvekilliğine tekrar seçilen Ali Uzunırmak, seçimin sonucunu değerlendirirken, şunları söyledi: “Bu halkın iradesi ve tercihidir. Siyaset halkın yönetimidir. Dolayısıyla iktidar yaptığı birçok yanlışlarla halkı kendine şirin algılatmıştır. Bir noktada ben Türk demokrasisi adına üzülüyorum. Demokrasinin bilinci, kültürü, kalitesi açısından bir başbakan düşünün ki benim acemilik, çıraklık, kalfalık dönemim diyor. 2002 de halk  acemi bir adamı seçiyor ve halka hakaret ediyor. Siz beni acemiyken seçtiniz diyor. Çıraklık dönemim vardı diyor. Aslında bu Türk demokrasisini doğru tanımlamak için çok büyük bir veri. Bu acemilik kalfalık dönemi Başbakanın cehaletinin bir itirafıdır. Söylemler ortada, davranışlar ortada ancak bugün ustalaştığını nereden bileceğiz.
 
Tabiki de demokrasinin en güzel yönü bizim yanlışları az da olsa algılatabilmek için söz söyleme hakkımızın olmasıdır. Dolayısıyla biz bunu söylemeye devam edeceğiz. Türk demokrasisinin, bilinç ve kültürünün devam etmesi, demokrasinin yaşatılması için muhalefetin olması gerekiyor. Muhalefet sıradan ve inadına muhalefet değil, akıllı bir muhalefet olması gerekiyor. Biz böyle devam edeceğiz. Doğru olan şeylerde doğru, yanlış olan şeylerde yanlış dersek demokrasi kültürünün bilinci yerleşir. İnadına muhalefet değil bizim metodumuz. İnşallah hayırlısı olur.
 
AYDIN'DAKİ SONUCU HAYRETLE KARŞILADIM
 
Aydın’daki sonucu hayretle karşıladım diyen Uznırmak, “Gittiğimiz hiç bir yerde toplantıda iktidar  partisinin böyle bir oy alacağı izleniminin olmadığını belirtti. Diğer illere ve Türkiye ortalamasına baktığınızda Aydın’da katılım oranı da az. Bunun nedenini araştırmak istiyorum. Sandığa gitmenin az olması bu sonucu etkilemiş olabilir” diye konuştu