Ağaçlı köyünde çıkan olayların ardından köye yetkililerin ziyaretleri devam ediyor. Aydın'ın Söke İlçesine bağlı Ağaçlı köyünde, BDP'lilerin Türk bayraklarını yırtmaya kalkması ve üzerinde Atatürk ve Bayrak bulunan araçları parçalaması üzerine konvoydakilerle köylüler arasında kavga çıkarken, 6'sı kadın 15 kişi yaralandı. Jandarmanın havaya ateş açmasıyla önlenen kavganın ardından Ağaçlı köyüne hem Söke hem de Kuşadası'na bağlı Davutlar beldesi tarafından giriş çıkışlar yasaklandı.
Tansiyonun giderek yükseldiği köyde jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. Kuşadası, Söke ve Aydın'dan aralarında milletvekilleri ile milletvekili adaylarının da bulunduğu çok sayıda kişi Ağaçlı köyüne geldi. 

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP Kuşadası İlçe Başkanı Kenan Gürlek, MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, Ülkü Ocakları Kuşadası Şubesi Başkanı Murat İnan, Ülkü Ocakları Söke Şubesi Başkanı Ekrem Erdem de köylülerle görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

08.20110418002428.jpg
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek şunları söyledi: "Demokrasinin nimetlerinden faydalanıp, Türkiye'nin nimetlerinden faydalanıp hem demokrasiye hem de Türkiye'ye düşmanlık yapmak hiçbir akl-ı selim insana yakışmaz. Dolayısıyla Türkiye'nin nimetlerinden yararlanan demokrasinin nimetlerinden faydalanan herkes bu iklime uymalıdır."
Uzunırmak, Türk bayrağı ve Atatürk'ümüzün bulunduğu bir araca bu ülkenin bütün insanlarının ortak değeri olan bayrağa hakaret ederek hiçbir yere varılamayacağını söyledi.
Seçimin sağlıklı bir atmosferde demokrasinin nimetleri noktasında geçmesi için herkesi akl-ı selime davet eden Uzunırmak, şöyle konuştu: "Bizim vatandaşlarımız da, bu ülkenin bütün vatandaşlık bilincinde birleşmiş insanları bu konularda dikkatli davranmalı, oyuna gelmemelidir. Akl-ı selim içerisinde demokrasinin sürdürebilirliğini, milletimizin ve devletimizin ebed müddet yaşamasını temin etmekte kararlıyız. Bunu herkes böyle bilmeli. Herkes şunu bilsin Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları her yerde
geçerli. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hepsinin güvenliği sağlanacaktır. Bu konuda bütün güvenlik güçlerimize başarılı çalışmalar diliyorum. Kendilerine yaptıkları fedekarlıklardan dolayı teşekkür ediyorum. Kanunun kendilerine verdikleri yetki doğrultusunda seçim güvenliğini, vatandaşlarımızın güvenliğini temin etmelidir. Hep beraber el birliği ile buna yardımcı olacağız."

03.20110418001055.jpg