MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak,  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Didim’e cezaevi yapılması turizme zarar verir. Didim’e cezaevi yapılmasın” talebini iletti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel  Kurulu’nda Uzunırmak’a cevapta,  “Didim’e cezaevi yapım işini kaldırdık. Vazgeçtik. Didim’e cezaevi yapılmayacak” sözünü verdi.

Ali Uzunırmak, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi sırasında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a hitaben şunları söyledi:

 “Sayın Bakan, Didim'de bir açık cezaevi yapılmasının programa alınmış olduğu bilgileri bize geliyor. Didim, bildiğiniz gibi, büyük bir turizm alanıdır ve turizm alanındaki gelişmesi çok önemlidir. Turizm alanında gelişmesi planlanan bir ilçeye bir cezaevinin, hem de büyükçe bir cezaevinin yapılmasının çok uygun olmayacağı kanaatini taşıyorum. Mümkünse, Aydınlılar adına, Bakanlığımızın bu tasarruftan imtina etmesini diliyorum.”

'EVET, VAZGEÇTİK. DİDİM’E CEZAEVİ YAPILMAYACAK'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  TBMM Genel Kurul ‘unda, Ali Uzunırmak’a cevap verirken, “Didim'de cezaevi yapılmasına ilişkin bir çalışma vardı. Şu anda Aydın Didim'e cezaevi yapım işini kaldırdık, yapmıyoruz” diye konuştu.

Ali Uzunırmak’ın, konuyu bir kez dana teyit ettirmek için Bekir Bozdağ’a, “Vazgeçildi mi?” diye tekrar sorması üzerine Adalet Bakanı Bozdağ,  “Evet vazgeçtik, yapılmıyor. Onu bilmenizi isterim” cevabını verdi.