Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutukluluk süreleriyle ilgili konuştu.

Bakan Ergin, yargılamanın hızlanması için Meclis’e yeni bir paket getirileceğini söyledi.

Türkiye’deki uzun tutukluluk süreleri, AB ilerleme raporlarında da sık sık eleştiri konusu oluyor.

Adalaet Bakanı Sadullah Ergin, bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuştu.

Uzun tutukluluk sürelerinin kısaltılması konusunda daha önceki iki pakete ilave olarak 3.sünün Meclis’e geleceğini açıklayan Ergin, bu paketteki düzenlemeleri hakim ve savcı sayısının artırılması, yüksek mahkemelerdeki üye sayılarının artırılması, yüksek mahkemelere tetkik hakim verilmesi ve teknik alt yapının düzeltilmesi olarak özetledi. Bakan Ergin, “Bunlar yapıldıktan sonra yargı daha hızlı işleyecek” ifadesini kullandı.

CHP’LİLERDEN PROTESTO
CHP’li komisyon üyelerinin ise, Ergenekon tutukluları Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal nedeniyle Bakan Ergin’e protestoları vardı.

Ergin, salona geldikten sonra komisyon üyelerinin tek tek elini sıkarken, bu esnada CHP Milletvekili Mevlüt Arslaoğlu ceketini çıkardı ve altında gardiyan ceketi vardı. Arslanoğlu’nun onu da çıkarmasıyla, gömleğinin sağ tarafında Mustafa Balbay, sol tarafında da Mehmet Haberal’ın fotoğrafları olduğu görüldü.

Komisyonda söz alan Arslanoğlu, Ergin’den, teknik alt yapının hazırlanması ve böylelikle Balbay ile Haberal’ın da komisyon toplantılarına katılımının sağlanmasını istedi.

Komisyon toplantısında CHP’lilerin bir diğer konusu da MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüydü. CHP’liler Bakan Ergin’e, “Hukuk katlediliyor. İnsanlar cezaevinde ölüyor... Kozinoğlu cezaevinde mi, ambulansta mı yoksa hastanede mi öldü?” diye sordular.