Kuşadası’nda işsiz olduğunu ileri süren bir kişi, şehir merkezinde 4 katlı bir binanın çatısına çıkarak kendini atmaya çalıştı. Polis, zabıta ve itfaiye ekiplerinin 2 saat uğraştıran vatandaş, sonunda ikna edilerek, binadan indirildi.

Olay, Kuşadası şehir merkezindeki Cumhuriyet Mahallesi’nde saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa A., isimli bir kişi işsizim diye bağırarak 4 katlı bir binanın çatısına çıkıp, atlamak istedi. Çevredeki vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirmesinin ardından, olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye ekibi sevk edildi. Dört katlı bir binanın çatısına çıkan Mustafa A., polislerin 2 saat süren ikna çabalarına olumsuz cevap verdi ve binadan atlamakta ısrarcı olduğunu söyledi.

Çıtada zaman zaman ağlayan Mustafa A., ‘’Ben iş istiyorum’’ diye bağırmaya devam etti. Elinde kırık bir cam şişesi de bulunan Mustafa A., zaman zaman kırık cam şişeni boğazına dayayarak yetkililere zor anlar yaşattı. Olay yerine Kuşadası Belediye Başkan Vekili Seyfi Seyhan Suvari’nin de gelmesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye ekipleri merdivenle intihar girişiminde bulunan vatandaşın yanına çıkmak istedi. Bu sırada Mustafa A., itfaiye ekiplerine yukarıdan taş atarak gelmelerini engellemeye çalıştı. İtfaiye ekipleri atılan taşlara rağmen binanın çatısına ulaşmayı başardı. Bu sırada Mustafa A., binanın diğer tarafına koşmak isterken görevli polis memurları tarafından etkisiz hale getirildi. Mustafa A., binadan çıkarılırken basın mensuplarına tekmeyle saldırdı. Ambulansa bindirilen vatandaş Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mustafa A.’nın sara hastası olduğu da öğrenildi.