2 metre 46 cm boyuyla Guiness Rekorlar kitabına girmekten çok mutlu olan Sultan Köse, 10 yaşındayken boynunun normalden fazla uzadığı farkedilince beyin MR'ı çekildiğini ve beynindeki tümörün büyüme hormonuna etkisi nedeniyle giderek boyunun uzadığını söyledi.

Hayatı boyunca boyu nedeniyle çeşitli zorluklar yaşadığını anlatan Sultan Kösen, "Tam okul çağındayken hastalığa yakalandım ve okula gidemedim. Okula gitmek istiyordum. Askerlik çağına geldim, bir türlü askere de gidemedim. Askerliğe elverişli değil raporu aldım" diyerek bundan sonra hayatının güzel gitmesini umduğunu belirtti.

Esprili bir kişiliğe sahip olan Sultan Kösen, en rahatlıkla yapabildiği işler sorulunca "Tavandaki işleri rahatlıkla yapabiliyorum" diyerek hem Saba Tümer'i hem de ekran başındakileri çok güldürdü.

BASKETBOL OYNAMAK İSTEDİ AMA...

Normal bir insanla aynı oranda yemek yediğini anlatan Sultan Kösen, basketbol oynamayı da çok istediğini, yaklaşık bir ay kadar oynadığını ancak rahatsızlığı nedeniyle bırakmak zorunda kaldığını anlattı.

FİZİK TEDAVİSİ GÖRECEK PARASI YOK!

Şu anda fizik tedavi görmesi gerektiğini ancak maddi zorluklar nedeniyle göremediğini belirten Sultan Kösen, "Şu anda fizik tedavi görmem lazım. Şöyle sıkı ve spor bir şekilde fizik tedavi görsem kendime gelirim. Şimdi değneklerle yürüyorum. Kaslarım olmadığı için" dedi.

Mardin'de yaşayan Sultan Kösen, şu anda fizik tedavi görmediğini anlatarak "Görmüyorum, inşallah görürüm" dedi. Aslında zor günler yaşamasına karşın pek belli etmemeye çalışsa da Kösen'in bu anlamdaki sıkıntısını farkeden Saba Tümer, ekrandan Mardin'deki yetkililere seslenerek Sultan Kösen'e yardım edilmesi için mesaj verdi.

BOYUNA UYGUN SADECE YATAĞI VAR

Bu arada evinde kendi boyuna ve durumuna uygun sadece yatağını olduğunu söyleyen Sultan Kösen, "Bir tek özel olan yatağım var. 20 yaşına kadar özel yatağım yoktu. Yer yatağında yatıyordum. 20 yaşından sonra boyuma göre yatak yaptırdım" şeklinde konuştu.

Herşeye rağmen yaşamayı sevdiğini belirten Sultan Kösen, normal boyda bir insan olsa Guiness'e giremeyeceğini belirterek "Ben şimdi boyumdan memnunum" demeyi de ihmal etmedi.

3 DALDA GUİNESS'E GİRMİŞ

Sultan Kösen, sadece boyunun uzunluğuyla değil, el ve ayaklarının büyüklüğüyle de Guiness Rekorlar Kitabı'na girdiğini belirtti. Kösen, 60 numara ayakkabı giydiğini de sözlerine ekledi./vatan