Sinegraf'tan yapılan açıklamaya göre, yönetmen Osman Sınav ve oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, 10 yıla yakın zamandır hayata geçirmek istedikleri Mustafa Kutlu'nun "Uzun Hikaye" adlı eserini beyazperdeye aktarma projesinde ilk adımı attı.

"Uzun Hikaye" adını taşıyan filmin, İstanbul dışında 6 ayrı kasaba ve istasyonda gerçekleşecek çekimleri başladı. Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu'nu uzun sürenin ardından bir araya getiren filmin senaryosunu Yiğit Güralp yazdı.

1940'lı yıllardan 1970'lerin sonuna uzanan öyküsü ile kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zaman heyecanlı ve romantizm yüklü "Uzun Hikaye" filminin yönetmenliğini Osman Sınav üstlendi.

Filmde, Kenan İmirzalıoğlu, alışılmışın dışında bir rolle, yuvasına son derece düşkün, hayata daima kocaman ve aydınlık bir gülümsemeyle bakan, onurlu ve aşık bir aile babası olarak seyirci karşısına çıkacak.

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan "Uzun Hikaye" adlı filmde, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşiray, Kürşat Alnıaçık, Şener Kökkaya, Osman Alkaş, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Erkan Avcı, İsmail Hakkı Ürün, Bora Koçak, Ferdi Kurtuldu, Ufuk Karaali, Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya, Elif Atakan, Buğra Bahadırlı, Başak Kasacı, Taha Yahya Tan, Fatima Betül Cordal rol alıyor.

Mekan, kostüm ve oyuncular için 6 aya yakın bir ön hazırlık çalışması yapılan filmin çekimleri yaklaşık 2 ay sürecek.
AA