HÜSEYİN Üzmez davası ve ardından da Münevver Karubulut cinayeti raporları ile tartışılan ve büyük yara alan kuruma, öğretim üyeleri arasından seçilen yeni üyeler, “akademik taze kan” olarak nitelendirildi.
14 yaşındaki B.Ç."yi istismar ettiği gerekçesiyle yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez"in, tutuklanmasına neden olan çocuğun "Ruh ve beden sağlığının bozulduğu"na ilişkin 2"nci rapora imza atan 1"inci İhtisas Kurulu üyesi Dr. Yüksel Aydın Yazıcı, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığı"na getirildi.

Gündoğmuş başkanlığa atandı

Üzmez"le ilgili 2"nci raporda imzası bulunan ve Adli Tıp Kurumu 6"ncı Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğini 2"nci görevli olarak yürüten Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Naci Gündoğmuş ise 2"nci İhtisas Kurulu Başkanlığı"na getirildi.

İki görevden alma

Adli Tıp Kurumu"nun 2 başkan yardımcısı Mustafa Okudan ve Hasan Ağrıtmış ise görevden alındı. Buna göre Adli Tıp Kurumu 5"inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Mustafa Okudan getirildi. Adli Tıp Kurumu 6"ncı Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine de Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Hasan Ağrıtmış"ın atandı. Adli Tıp Kurumu 5"inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyesi Uzm. Dr. Mehmet Korkut ise Adli Tıp Kurumu 6"ncı Adli Tıp İhtisas Kurulu Çocuk Psikiyatrisi Üyeliğine atandı.

Hürriyet